Gå til sidens hovedinnhold

Nordmøre stiller sterkt i Klassequizen

Artikkelen er over 2 år gammel

Fem av sju lag som møtes til semifinale i Klassequizen på NRK kommer fra Nordmøre.

Klassequizen er NRKs nasjonale kunnskapskonkurranse for 10.-klassinger. 536 skoler fra hele landet kjemper om tittelen Norges smarteste tiendeklassinger.

I Møre og Romsdal har 34 skoler deltatt i innledende runder på radio P1. Av disse gikk Surnadal ungdomsskole, Nordlandet ungdomsskole, Halsa ungdomsskole, Atlanten ungdomsskole og Eide ungdomsskole videre fra Nordmøre. Disse skal kjempe mot to resterende semifinalistene; Vatne ungdomsskole fra Sunnmøre og Eidsvåg ungdomsskole fra Romsdal. Alle disse fikk 10 poeng av 12 mulige i innledende runder.

– Vi sender av gårde tre herlige representanter fra Atlanten og har stor tro på at de kommer til å slå godt ifra seg, sier lærer ved Atlanten ungdomsskole Anne Solem.

Kjøpte brettspill

Hun forteller at elevene har vært aktive i forkant av de innledende rundene.

– Skolen gikk til innkjøp av kunnskapsspillet Trivial Pursuit, så det har blitt tørrtrent litt i friminutt og fritimer, sier Solem.

Disse syv lagene skal nå gjennom semifinale, der de fire med best poengsum går videre til fylkesfinaler den 13. mars og 14. mars.

Semifinale betyr at lagene nok en gang skal gjennom et sett med 12 spørsmål (4 kategorier med 3 spørsmål i hver kategori). NRK besøker hver skole og gjennomfører konkurransen.

Følgende dager skal semifinalene sendes på P1 kl. 14.30:

Mandag 25. feb. – Nordlandet

Tirsdag 26. feb. – Atlanten

Onsdag 27. feb. – Eide

Torsdag 28. feb. – Surnadal

Mandag 4. mars – Halsa

Tirsdag 5. mars – Eidsvåg

Onsdag 6. mars – Vatne

Kan vinne penger til klassekassa

De fire skolene med best poengsum går videre til fylkesfinalen som sendes på P1 13. mars og 14. mars. Det skal kåres to fylkesvinnere i Møre og Romsdal.

Disse to vinner 5.000 kroner hver til klassekassa, og i tillegg går begge videre til landsfinalen i Oslo som skal sendes på NRK1 over 5 lørdager i april og mai. Programleder for landsfinalen er Selda Ekiz, kjent fra Alle mot 1.

Vinneren av Klassequizen 2019 får et trofé, i tillegg til at radiokanalen Mp3 besøker skolen, og skal sende morgensending med Martin Holmen direkte fra skolen.

Kommentarer til denne saken