Da viser Nordmøre Filmklubb den norske regissøren Thomas Eikrems film «Le Accelerator» for første gang i Norge.

Eikrem er født i Trondheim, men har nå vært bosatt i London i mer enn 20 år. Han fattet tidlig interesse for film, og da særlig knyttet til det ekstreme og bisarre. Hans første film, «Attack of the Flesh Eating Apple of Horror», laget han som 15-åring.

Reisende i drap

«Le Accelerator» ble laget mellom 2012 og 2017 og handler om en leiemorder som drar på en voldelig og spirituell reise. Han mener det eneste vi alle har til felles er at vi skal dø. Vi er alle på vei mot den samme endelige destinasjonen, og han vil være der for å fremskynde (akselerere) reisen.

Den dialogløse lavbudsjettfilmen er skutt i Super 8 mm svart-hvitt på locations som Marrakech, København, London, Bangkok og New York.

Le Accelerator vant prisen for beste film under Nightmares International Film Festival (2017) i Colombus, Ohio og Erotic & Bizarre Film Festival (2018) i Leche, Spania. Den er tidligere vist på kinoer i Tokyo, London og Paris, men altså aldri i Eikrems hjemland.

Eikrem står ellers bak art-house magasinet FILM RAGE samt en rekke andre filmproduksjoner. Før filmen viser vi tre av hans kortfilmer; Vampiras Satanicas 1 og 2 + Do What Thou Wilt. Det er dermed lagt opp til en fem timers filmkveld på Kulturfabrikken.