Moldensere hyller Kristiansund

Bjørn Iver Haugen, Jonas Hallberg Eggen og Sarah Baumann Larsen ser fram til å stille ut i Kristiansund neste uke.

Bjørn Iver Haugen, Jonas Hallberg Eggen og Sarah Baumann Larsen ser fram til å stille ut i Kristiansund neste uke. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Fotografer fra Molde skal hylle Kristiansund under årets Nordic Light fotofestival.

DEL

Dette er tredje gang Molde Kameraklubb har utstilling ved årets Nordic Light fotofestival i Kristiansund. Denne gangen har klubben valgt byen selv som motiv.

- Vi ville gjøre noe spesielt i år, og Kristiansund er en by vi alle i Molde liker å komme til. Det at vi elsker Kristiansund og er veldig begeistret for byen er en hyllest fra klubben, forteller Christa Johanna Oskarsson, som er med i Mode Kameraklubb.

Tekst og bilde

I tillegg til Kristiansund som motiv har alle bildene tekst som er tatt fra uttrykk og språk i Kristiansund. «Æ ska vis dæ vainndamman fra lufta», «Førr nåkka tømminga» og «Ka e e u sei sa u? E e sol ut?» er blant noen av tittlene på fotografiene.

- Vi har valgt å bruke uttrykk fra Kristiansund. Kristiansund er en fargerik by, og Kristiansundere har et fargerikt språk. Bildene blir sterkere med disse uttrykkene knyttet til, fortsetter Oskarsson.

- Det er et prosjekt vi diskuterer mye i klubben, og vi prøver å gjøre noe ut av det hvert år. Vi har også jobbet mye med hvordan fotografiene skal stilles ut på veggen, sier leder ved Molde Kameraklubb Jonas Hallberg Eggen.

Tekstene på bildene er blitt valgt i etterkant.Tittelen på selve utstillingen er «Kristiansund: Den polykrome lykke!».

Nordic Light varer fra 6. til 10. mai neste uke.

Opphauset konflikt

Det er ingen hemmelighet at det har eksistert spenning mellom Molde og Kristiansund, men Molde Kameraklubb er ikke i tvil om at Kristiansund er en by som ligger hjertet nært.

- Det er nok noe som er litt opphauset, men vi prøver sånn sett å bryte ned en barriere. Fotoklubben er en miks av forskjellige folk, og vi har fått hjelp fra Kristiansundere til ustillingen, sier Hallberg Eggen.

Til sammen er det 16 fotografer fra Molde som er med å stiller ut neste uke.

Artikkeltags