Tirsdag var Nora Stavnesli på ridetur ved Harpskaret på Frei. Plutselig reagerte hestene på noe i grøfta, og Nora hørte små hyl. Midt i skogen, uten ly over hodet, fikk hun øye på dem.

– Jeg hoppet av hesten og fikk se tre, bitte små kattunger. Jeg tok dem opp og puttet dem i genseren for å holde dem varme, sier Nora.

Nora forteller at hun møtte flere til fots som også har måtte gått forbi, uten at kattene ble oppdaget. Det var bare en tilfeldighet at hun hørte dem og fikk plukket dem opp.

Fant kattemoren

Noe kaotisk ble det, med tre kattunger i genseren og to hester å holde styr på. Nora ringte derfor moren sin som bor i nærheten. Hun kom med kasse til kattungene og hjalp Nora med hestene.

– Vi tok kattungene med til bilen, men vi måtte jo også prøve å finne kattemora. Jeg tok derfor med meg en av kattungene for å lokke henne med, og hun dukket heldigvis opp etter en stund, forteller Nora.

Katten var redd og ikke lett å få tak i.

– Jeg er full av kloremerker og bitemerker. Hun var veldig redd da vi tok henne. Nå når hun har kommet i hus og blitt tryggere er hun skikkelig kosete og snill, sier hun.

Katten virker sky, men ikke som en villkatt, mener Nora. Pelsen var også fin og hun var heller ikke spesielt tynn, noe som kan tyde på at katten ikke har bodd ute hele livet.

Kun to dager gamle

Siden tirsdag har den lille kattefamilien fått bo hos Nora. Hun forteller at hun har vært i kontakt med dyrebeskyttelsen, Kattens Vern og at hun har delt et innlegg om kattene på Facebook. Innlegget er i skrivende stund delt godt over 200 ganger.

– Mange har meldt seg til å hjelpe til, jeg blir helt overveldet over hvor mange gode mennesker det finnes. Dessverre har vi ikke fått tak i en eier. Vi dro selvsagt til veterinær for å sjekke at alt sto bra til og sjekke om katten hadde chip, men det hadde hun ikke.

Veterinæren mente at kattungene var rundt to dager gamle, og at kattemor ikke var mer enn et år gammel.

– Frykten er jo at noen rett og slett har dumpet dem. Det er helt fryktelig om det er sant, men vi aner jo ikke hva det er som har skjedd. Jeg håper en eier dukker opp så fort som mulig.

Om ingen eier melder seg, vil kattene få være hos Nora til de er gamle nok til å gis bort til gode hjem. Men kattemor har fått en ekstra plass i hjertet til Nora.

– Jeg vil nok prøve å adoptere henne selv om vi ikke finner eieren. Hun er så herlig og sjarmerende, og passer godt inn her hos oss, sier Nora.

Bildeserie

Se lesernes bilder av kjæledyr så vel som ville dyr