– Jeg er blitt nominert til Tarjei Vesaas' debutantpris! Hurra! Dette er vel noe enhver debutant drømmer om, men tør man håpe på at det skal skje?, skriver Røkkum på sin Facebook-side og fortsetter:

– Det er dessuten artig å se at jeg er nominert sammen med min tidligere klassekamerat på Skrivekunstakademiet, Priya Bains, og dermed er begge poetene representanter for «trønderpoesi», skjønt noen riktignok (og jeg gir vedkommende fullstendig rett) har påpekt at jeg bare er en slags halvtrønder. Tusen takk til redaktøren min Geir Nummedal på Flamme som hadde troa på manuset! Jeg har feiret med bolle og solskinn.

Fem år

Arbeidet med «Kaskader av okser og aske» har foregått over fem år. Boka på 120 sider beskriver ei natt i Trondheim fra midnatt og fram til daggry.

Da vi i forbindelse med debuten spurte ham om det var selvbiografisk, fikk vi følgende svar:

– Nei, nei. Jeg er tvert om en rolig person og føler jeg liksom boltrer meg i skrivingen.

Gjendiktning

Våren 2021 ga han ut en gjendiktining av Thomas Stearns Eliot sitt langdikt «The Waste Land», som han ga tittelen «Det øde landet».

Prisen ble opprettet i 1964 av Tarjei Vesaas med pengene han mottok da han ble tildelt Nordisk råds litteraturpris. Prisen skal gå til beste skjønnlitterære debutant under 35 år, og det er Forfatterforeningens litterære råd som nominerer. De øvrige nominerte er Priya Bains, Mathias Haven, Sunniva M. Roligheten og Kristin Vego.

Prisvinneren for 2021 offentliggjøres søndag 27. mars, og utdelingen skjer på Den norske Forfatterforenings årsmøte på Hotel Bristol i Oslo.

I 2005 mottok Mette Karlsvik fra Frei Terje Vesaas debutantpris for boka «Vindauga i matsalen vender mot fjorden».