Norsk vandrefestival må avlyse årets arrangement på grunn av koronarestriksjoner.

Styret opplyser at det vil være umulig å gjennomføre festivalen uten store økonomiske tap og masse tilrettelegging med høy beredskap. Noe en liten organisasjon som Norsk Vandrefestival er ikke ser seg mål på. Styreleder Tom Godtland kan fortelle at de flytter hele festivalen til 2021 og vil, som det var planlagt i år, arrangerer denne i Rindal.

- Vi har allerede vært i kontakt med Vamp, Jo Sverre og Møre Frie Vikingar som alle ønsker å være med neste år, opplyser Gotland i en pressemelding.

På rundgang

Det var tidlig lagt opp til et allsidig program for årets festival i samarbeid med både turstigruppa i Rindal IL, Rindal Skimuseum og iTrollheimen AS. Når koronakrisen slo inn for fullt stoppet også planleggingen opp.

- Vi har likevel et veldig flott utgangspunkt for neste års arrangement. Vi får også tid til å se på organisasjonsformen og knytte oss nærmere til arrangørkommunene Rindal, Surnadal, Tingvoll og Heim. Vi skal også gjennomgå frekvensen på festivalen, for om mulig ha oftere arrangement i kommunen. Slik det er lagt opp i dag går festivalen på omgang der hver kommune har et hovedarrangement hvert 4. år. Her er det allerede lagt frem noen alternative scenarier overfor kommunene. Kommunene har også signalisert at de ønsker mer innflytelse i festivalen noe styret og styrelederen ser veldig positivt på, opplyser Gotland.

Alle som har kjøpt billetter til årets konserter vil få pengene tilbake eller få billetter til neste års festival hvis de ønsker det.

- Det skal nå kalles inn til årsmøte som vi ikke har kunnet gjennomføre tidligere på grunn av koronaen. Så starter arbeidet med organisasjon og neste års festival, avslutter Tom Godtland.