Temperaturen har de siste dagene (og nettene) krøpet til minussiden mange steder på Nordmøre. Snøen lar fortsatt vente på seg, og det betyr tørre og fine veier stort sett over hele distriktet vårt.

Men skal man reise ut av fylket, kan man støte på vanskeligere kjøreforhold. Som bildet i toppen av artikkelen viser, er det hvite veier på riksvei 70 ved Gråura mellom Sunndal og Oppdal.

Både på E39 over Fursetfjellet mellom Gjemnes og Molde, og på fylkesvei 65 over Nordmarka i Surnadal, er det tirsdag bart på veiene.

De kommende dagene er det fortsatt meldt stabilt, kaldt vær uten nedbør i nordmørskommunene.

Snø i Sør-Norge

Sør i landet har det allerede kommet snø. Natt til tirsdag falt det mellom 30 til 40 centimeter snø i deler av Agder, og det er ventet å komme mer. Det er foreløpig ikke meldt om store trafikkuhell.

Det er fortsatt gult farevarsel for snø i Agder. Snøfallet er ventet tå avta tirsdag ettermiddag, ifølge meteorologene.

– Det har snødd og snør ganske mye, spesielt ved Grimstad og mot Kristiansand. Det har også kommet en del innover mot Evje, sier trafikkoperatør Anniken Island ved Vegtrafikksentralen for Sør-Norge til Fædrelandsvennen.

Brøytebilene i Agder jobbet på spreng siden mandag da snøen begynte å falle.

– Vi er ute med alt og brøyter hovedveier og sideveier. Det begynte ved 14-tiden i går. Siden har det gått slag i slag, sier oppsynsmann Håvard Moen i Kristiansand ingeniørvesen til avisen.