Noe å se i Kristiansund?

Vanndamman

Vanndamman Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Dette er noe av det verste jeg har lest

«Vi reiste fra Kristiansund med den smak i munnen at «Dette var trist – hit skal vi ikke tilbake – her var det ikke noe å oppleve» skriver Per Tore Teksum, eiendomsutvikler/Skarpsno AS i bladet her 11.juni 2020

Jeg har vært i Kristiansund, men det må være to byer som heter det samme. Ikke noe å se i Kristiansund , skriver Teksum.

Han kan ikke være videre interessert i kultur, natur, historie. Men hva han var interessert i var helst å fremheve sin egen kompetanse i byutvikling, kjennskap til politiske planer og fordømmelser. Tok evig lang tid før jeg skjønte hva det var han egentlig skulle skrive om. Jeg var i Kristiansund noen dager i fjor, men butikkene var jeg ikke særlig interessert i. Jeg fikk se gammel og flott arkitektur, bevaring og utnyttelse av gammel slipp, utvikling av nydelig turområde midt i byen, kunstutstillinger, skulpturer som henspiller på gamle næringer, flott og artig havn, fine nyere boområder, en vakker kirke med særegent orgel og glassmalerier og byen på tre øyer forbundet med sundbåter.

Jeg vil gjerne tilbake til Kristiansund. Et godt fotballag har byen også. Spisesteder og hyggelige kafeer.
Men selvfølgelig, her er også mye stygt av nyere dato. Det har vi også i vakre Drammen som har vært gjennom en omfattende restaurering og utvikling. Når jeg ser det, ser jeg tidstypiske eksempler på manglende vekt på estetikk og vår tids samling om gullkalven. Det er jo også interessant og til ettertanke.

Når det gjelder manglende «yrende folkeliv» liv og røre, så vet jeg ikke annet enn at de fleste byer sliter med det etter kl. 16. Vi har ikke samme tradisjon for å gå ut i Norge som i mange andre land. Men å skape møteplasser er veldig viktig i all byutvikling. Videre gjør det seg med mye industri og arbeidsplasser i andre næringer lokalisert i egen by. Pendling fremmer ikke bruk av egen by. Næringsutvikling blir viktig, men dette vet de sikkert selv i Kristiansund og strever med det.

Været og nordavinden om sommeren styrer ingen over. Familien her frøs, etter hva jeg kan lese. Nei, skal en til nordvestlandet og utover i havet, bør en være kledd for å trives.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken