Gå til sidens hovedinnhold

– No må di ta tørn, karra!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg husker at min far brukte si «no må di ta tørn, karra», når han syntes noe eller noen hadde gått for langt og at vi burde stoppe opp med det vi gjorde. Noen med autoritet burde si det samme til HMR. No må di ta tørn, karra! (for det er for det meste «karra» som styrer, og i tillegg virker det som disse karrain i tillegg er litt vel karravolin). Lite av det som foregår i HMR ser ut til å henge på greip. Her er en liten oppsummering:

1. De kan ikke opprettholde fødeavdeling i Kristiansund fordi gynekologene på Molde ikke vil jobbe i Kristiansund. Jeg trodde det var ledelsen som bestemte hvor en ansatt sitt arbeidssted var. No må di ta tørn, karra!

2. De kan ikke opprettholde fødeavdelingen i Kristiansund fordi en ikke klarer å rekruttere jordmødre og gynekologer. Etter hvert innrømmes det at det ikke har vært gjort så mye spesielt for å rekruttere heller, og er det rart at det kan være vanskelig å få folk til en avdeling man har bevisst jobbet for å fjerne i årevis? No må di ta tørn, karra!

Les også

Da var Skanska ute

Les også

Vil ta grep etter styrevedtak: – Det ble ikke sagt et pip om Kristiansund

Les også

Fødestengingen: Fire krav fra formannskapet i Kristiansund

Les også

Konsernsjef i Skanska: – Orienterte prosjektstyret i november 2019 at man manglet 850 millioner kroner

3. Fellessykehuset blir for dyrt til å bygges. Entreprenøren har ikke opplevd maken til dårlig prosess. Hva gjør vi da? Vi skal bygge likevel! Hadde dere ikke en økonomisk ramme som dere mente var forsvarlig å drifte innenfor i utgangspunktet? Er det bare å låne enda litt (noen hundre millioner) til? Alle som har kjøpt eller bygd hus vet at det ikke fungerer slik. Di må ta tørn, karra!

4. Dere skal spare hundrevis av millioner på driften. Hvor mye har dere klart til nå siden første gang dere skulle effektivisere og spare penger på driften? Tror dere det er mulig å klare denne innsparingen? Nei, di må ta tørn, karra!

Jeg skal ikke fortsette, dette er mer enn nok til at hvis ledelsen ved HMR ikke skjønner det selv, så må noen andre faktisk si at leken er over, ikke stikk spaden i jorda på Hjelset, stikk heller fingeren i jorda og ta tørn!

Kommentarer til denne saken