Énmetersregel gir halvert kapasitet, men setter ikke inn ekstra busser: – Kan avvise elever

– Det som bekymrer oss er at vi kan sette elever og sjåfører i en vanskelig situasjon, der man enten må bryte smittevern eller la elever stå igjen på holdeplassen og ikke komme seg på skolen, sier Arild Fuglseth, samferdselsdirektør i Møre og Romsdal fylkeskommune.

– Det som bekymrer oss er at vi kan sette elever og sjåfører i en vanskelig situasjon, der man enten må bryte smittevern eller la elever stå igjen på holdeplassen og ikke komme seg på skolen, sier Arild Fuglseth, samferdselsdirektør i Møre og Romsdal fylkeskommune. Foto:

Énmetersregelen fører til redusert kapasitet på skolebussen, melder Møre og Romsdal fylkeskommune.

DEL

De kommende dagene skal alle skolene åpnes igjen, og dette får konsekvenser for busstrafikken.

Det er regel om minst én meters avstand mellom alle på bussene, og siden fylkeskommunen ikke setter inn ekstra busser blir kapasiteten halvert sammenliknet med hva skolebussene har til vanlig.

– Det kan dessverre oppnå situasjoner der bussen må avvise elever. Det som bekymrer oss er at vi kan sette elever og sjåfører i en vanskelig situasjon, der man enten må bryte smittevern eller la elever stå igjen på holdeplassen og ikke komme seg på skolen. Dette må vi forsøke å unngå, sier Arild Fuglseth, samferdselsdirektør i Møre og Romsdal fylkeskommune, i en pressemelding.

Han oppfordrer de som kan til å gå eller sykle til skolen, eller å bli kjørt av foreldrene. Fuglseth viser til nasjonal rettleder, hvor det står at elevene ikke skal bruke offentlig transport, med mindre de ikke har andre alternativ.

Fuglseth sier det ikke er mulig å sette inn ekstra busser for å dekke behovet for skoleskyss.

– Med de smittevernreglene vi må ta hensyn til, vil vi mangle om lag 300 busser dersom alle elevene med skoleskyssrett skal ha et tilbud, noe som ikke er mulig i dag. Som en del av den kollektive smitteverndugnaden, ber vi elevene om å ha en forståelse for at det nå kan være plassproblem og for at det kan ta tid å løse dette, sier han i pressemeldingen.

Fylkeskommunen har lagt opp til at de offentlige videregående skolene ikke skal ta imot flere enn inntil 50 prosent av elevene hver dag. Elevene skal veksle mellom å møte på skolen og å ha hjemmeundervisning.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken