«Verdens beste musikal» er ordene produsent Britt Westavik bruker når hun kort skal beskrive den ene av de to store oppsetningene under Operafestukene 2020.

«Om eg var ein rik mann» og «Tradisjon» er melodier som er blitt en del av vår felles musikktradisjon. Musikalen gir en varm og frodig skildring av jødisk liv og en fars kjærlighet til sine døtre i en russisk landsby like før 1905-revolusjonen i Russland. Med en truende antisemittisme som bakteppe, blir musikalen også et innspill i dagens politiske debatt.

Klar for Kristiansund: – Vi må tørre å ta tak i jødenes historie

Andre nordmøringer som har fått roller i musikalen er Odd Arne Halaas, Bjørnar Øksenvåg og Rolf Mørck.

Onsdag presenterte Operaen i Kristiansund sitt sesongprogram. Operafestukene er som vanlig sesongens høydepunkt, hvor Puccinis «Turandot» (med ikke ukjente «Nessun Dorma») er den andre store oppsetningen.

– Vi fortsetter vår tradisjon med å gi sjansen til sangere som er på vei opp og fram, sier operasjef Line Lønning Andresen, som sikter til blant andre Ingegjerd Bagøyen Moe, som er den vakre, men kalde prinsessen Turandot.

Ingegjerd er datter av Trond Halstein Moe, som mange ganger har sunget ved Operaen i Kristiansund.

Gamle kjenninger

I «Turandot» blir det også gjensyn med gamle kjenninger som Jan Erik Fillan og Trond Gudevold, mens Ole Andreas Silseth (fra Molde) får sin første store rolle på operascenen i Kristiansund.

Sesongen 2019–2020 preges også av to jubileer. Kristiansund symfoniorkester er 100 år i år, og Operaen bidrar sterkt både under gratiskonserten på Carolines Plass i september og i forbindelse med den store jubileumskonserten i november. Også 40-årsjubileet til Operaens Ballettsenter blir behørig markert.

Jazzopera

Sesongen byr også på flere kammerkonserter, Ung på Opera'n-vorspiel, Reza og gutta, «Nøtteknekkeren», «Solsnu» med Elg – og Magne Fremmerlids jazzopera hvor Brass Brothers både er orkester og kor!

Lørdag har Operaen kick-off på Amfi Storkai. Der kan du få kjøpt billetter med 10%-avslag.

Fullstendig programoversikt finner du på oik.no.