Styreleder i OMKK Eiendom Eigunn Stav Sætre melder i en pressemelding mandag at nettsiden til prosjektet nytt opera-, museum og kulturhus i Kristiansund er lansert.

Nettsiden skal gi et innblikk i det som har blitt gjort siden arbeidsgruppen i kommunen startet prosessen i 2007, og informere om veien videre til den planlagte ferdigstillelsen av et nytt opera-, museum og kulturhus i 2024.

Sætre skriver at startskuddet for det som skulle bli nytt opera-, museum og kulturhus i Kristiansund gikk i 2007, og tilføyer at noen år senere fikk arkitektfirmaet C.F. Møller med konsulenter «oppdraget med å utforme det nye skisseprosjektet».

– Kommune, fylkeskommune og stat står sammen om finansieringen av det som skal bli Nordmøres nye kulturelle storstue, og våren 2020 stiftet kommunen og fylkeskommunen utbyggingsselskapet OMKK Eiendom AS, som har som formål å realisere det nye kulturhuset. I høst ble konsulentfirmaet Hamsto AS tildelt jobben med prosjektledelse, og endelig kan vi se at drømmen nærmer seg virkelighet.

www.veientilkulturhuset.no vil du kunne lese om alt fra hvordan arkitektene jobbet seg frem til det første forslaget til hva aktørene selv mener huset vil bety for deres arbeid og kulturen på Nordmøre.

–Nettsiden vil oppdateres fortløpende med nyheter og spennende innlegg, og vi oppfordrer alle som vil følge med på fremdriften til å ta turen innom. Vi håper nettsiden kan gjøre at du føler deg som en del av prosessen, mens vi venter på at opera-, museum og kulturhuset skal stå ferdig, avslutter Eigunn Stav Sætre.

Siden ble laget av Eggedosis og Komodo etter en direkte anskaffelse med tilbud fra tre leverandører, heter det i presseskrivet.