Da AUF-leder Astrid Willa Eide Hoem fra Kristiansund nylig pekte på Trond Giske som en del av Arbeiderpartiets problem, fikk hun støtte av Jonas Gahr Støre. På nettet møtes AUF-lederen av hets.

Det mange har omtalt som et oppgjør med tidligere Ap-nestleder Trond Giske, kom i NRKs Debatten forrige uke. Statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre støttet kritikken, men sa det ikke var snakk om noe koordinert angrep.

I dagene etter TV-debatten har Hoem blitt utsatt for grov netthets, skriver Dagsavisen. I kommentarfeltene ligger det grove karakteristikker av Hoem, samt hatprat, ønsker om voldtekt og annen hets. Meldingene kommer både fra anonyme brukere, falske kontoer og ekte mennesker, ifølge avisen.

– Gråter for Hoem

Tirsdag kveld skriver fylkesvaraordfører i Møre og Romsdal, Line Hatmosø Hoem (Ap) på sin facebookprofil at artikkelen i Dagsavisen fikk henne til å gråte.

– Ikke bare fordi jeg er veldig glad i Astrid Willa Eide Hoem, men også fordi det er så feigt og stygt, skriver hun. Også hun er fra Kristiansund.

– Det gjør meg veldig bekymra for demokratiet vårt. For rekrutteringa til politikken. Jeg er redd for at det skremmer unge flinke folk, og spesielt damer. Hvem ville ikke tenkt seg om en ekstra gang når man leser noe av det Astrid får. Mange må ta seg sammen. Og så må vi stå opp mot denne hetsen.

Les også

Dobbel krise i Ap-leiren

Stort engasjement også i TKs kommentarfelt

Også i Tidens Krav sitt kommentarfelt i saken der vi omtalte torsdagens Debatten, kom det svært mange kommentarer. Det samme var det TKs Facebookside.

Flere av kommentarene er slettet av moderator fordi de bryter med våre debattregler.

Noe hets kommer fra egen Giske-gruppe, skriver Dagsavisen

En del av hetsen kommer fra en Facebook-gruppe som støtter og forsvarer Giske, men som ikke har noen direkte tilknytning til ham. De anonyme administratorene har sagt at de ikke vil opptre som moralske voktere for Hoem og Støre.

– Når noen legger opp til det selv, må de også regne med en atskillig tøffere tone, skriver administratorene.

Astrid Hoem har ikke svart på Tidens Kravs henvendelser.

Giske tar avstand

Giske selv tar avstand fra personangrep og hets og sier de er en trussel mot demokratiet.

– Hets og personangrep gjør at mange kvier seg for å delta. Det rammer både politikerne og familiene våre, det har jeg selv erfart. Den politiske debatten skal handle om folks liv og om sak, ikke om politikere, skriver Giske til avisen.