Kommunestyret i Nesset har torsdag sagt ja til reguleringsplanen som åpner opp for at et nytt nasjonalt deponi for farlig avfall kan bli lagt til Raudsand. Kommunestyret var splittet, og stemmetallene var 13 mot 8, melder NRK Møre og Romsdal.

Det er Miljøverndepartementet som avgjør saken. Dagens deponi på Langøya i Oslofjorden er snart fullt, og Raudsand i Nesset er ett av de to alternativene for nytt deponi. Det andre er Brevik i Telemark.

Ap-gruppa sprakk

Det var sluttbehandling av reguleringsplanen Bergmesteren Raudsand som sto på sakslista for Nesset-politikerne torsdag. Rådmannens innstilling til formannskapet var at Nesset skulle vedta reguleringsplanen. Men formannskapet stemte ned rådmannens innstilling 14. mai, og vedtok heller et forslag fra Anders Torvik (Ap) om å ikke godkjenne reguleringsplanen. Dette var derfor innstillingen til kommunestyrets behandling torsdag.

Men kommunestyret ville altså godkjenne reguleringsplanen. Flere Arbeiderparti-representanter stemte torsdag imot sitt eget partis standpunkt i saken, skriver RBnett. Representantene Toril Melheim Strand, May Tove Bye Aarstad og Mellvin Steinsvoll i Ap forsvarte et ja til reguleringsplanen fra talerstolen, selv om Arbeiderpartiets lokallag tidligere denne uken vedtok at gruppa skulle stemme samlet og imot planene.

Nesset kommune vil nå oversende reguleringsplanen til Kommunal- og moderniseringsdepartementet for videre behandling.

Omfattende sak

Tidens Krav har skrevet en rekke artikler om planene til Bergmesteren Raudsand. Les noen av dem her:

Les også

Dette er planene for Raudsand

 

Les også

Slik endte Raudsand opp som alternativ

 

 

 

Les også

– Uforsvarlig overfor miljøet

 

Les også

– På tide at det blir gjort noe