Nei til vindturbiner – nei til EØS?

Hvordan man kan ha tillit til en politiker som i det ene øyeblikket skriker nei til vindkraft, i det neste forsvarer EØS og EU, spør Finn Arne Follestad, fylkesleder i Industri og Næringspartiet i Møre og Romsadal.

Hvordan man kan ha tillit til en politiker som i det ene øyeblikket skriker nei til vindkraft, i det neste forsvarer EØS og EU, spør Finn Arne Follestad, fylkesleder i Industri og Næringspartiet i Møre og Romsadal. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I Sunnmørsposten lørdag 19. desember kunne man lese en sak: Etter vindmøllene kom.

Siden den spede begynnelsen for Industri- og Næringspartiet INP høsten 2019 har vi vært motstander av vindturbinene og den raseringen av norsk natur som foregår ikke bare på land, men også til havs. Dette kan man lese i vårt partiprogram på hjemmesiden vår (inpartiet.no)

Gjennom vinteren 19/20 ble det mer og mer populært blant politikere å si nei til vindkraftutbygging. Man begynte virkelig å snu kappa etter vinden. Gjennom den massive motstanden som har bredt seg i befolkningen så har det kommet frem mye negativt knyttet til vindturbiner, som også fremkommer i den saken jeg nevner innledningsvis.

Spørsmålet jeg stiller meg er hvordan man kan ha tillit til en politiker som i det ene øyeblikket skriker nei til vindkraft, i det neste forsvarer EØS og EU.

Vi må evne å se sammenhengen mellom Norges tilslutning til EUs tredje energipakke og ACER og den raseringen som skjer av Norsk natur. Realiteten er den at vår tilknytning til ACER og EØS binder oss på armer og bein, Stortinget må gjøre som Brussel bestemmer. Men dessverre så er det noe det nevnte storting opp gjennom årene ikke har hatt mot til å gjøre noe med. Det er under et år siden Tysklands ambassadør til Norge truet med å saksøke staten fordi de følte at de dro ut tiden for godkjenning av en konsesjonssøknad om nettopp vindturbinutbygging.

Så for å svare på mitt eget spørsmål; når vi snakker om utbygging av vindturbiner, må vi ikke legge EØS-debatten død. Et hvert politisk parti/politiker som er motstander av vindkraft og samtidig er EØS/EU-forkjemper: hvordan kan vi ha tillit til dem i denne saken?

Det er partier i denne valgkampen som ønsker å dysse ned EØS-debatten. De vil det av den grunn at man ønsker et samarbeid med et eller flere tydelig ja til EØS-partier og derfor kan de ikke oppfylle sitt nei til EØS-standpunkt.

Derfor kan vi ikke la EØS-debatten legges død i den valgkampen vi går inn i, sannheten må frem. Møre og Romsdal INP skal bidra til at denne sammenhengen skal være en del av den valgkampen.

INP ønsker ikke å være en del av det typiske politiske fargekartet.

Vi er et sentrumsorientert moderat parti med verdier fra både høyre og venstresiden i det politiske landskapet.

De tradisjonelle styringspartiene har aktivt etterlatt seg et politisk vakuum i det de har valgt å la seg polarisere av ytterfløyene.

Vi i Møre og Romsdal INP har en klar målsetting om å legge forholdene til rette for økt livskvalitet i distriktsnorge.

Bli med oss på ferden og hjelp oss med å bringe folkevett inn i politikken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken