Gripruta kjører en ekstra tur for turistene, som kommer etter at Grip-sesongen er over.

– Det er meldt bra vær og turen er bekreftet. Dette blir kjekt, sier Ole Tønder i Gripruta i en pressemelding fra Kristiansund og Nordmøre Havn.

«Black Watch» fra Fred. Olsen Cruises har en kapasitet til 800 passasjerer, og skal være på plass ved Storkaia klokka 08.00. Det er andre gangen i år at det 205 meter lange og 28.613 bruttotonn tunge skipet besøker Kristiansund. «Black Watch» har i hovedsak britiske passasjerer om bord når det anløper Kristiansund, som første havn etter at det 13 dager lange cruiset startet i Liverpool fredag ettermiddag.

Lofoten og Vesterålen er hovedmål for britene, men noe å ta seg til på Nordmøre blir det også.

– Rundt en tredjedel av passasjerene har forhåndsbestilt utflukt. Seks busser skal til Atlanterhavsveien, halvparten i kombinasjon med Kvernes stavkirke, mens den andre halvparten besøker Håholmen. En gruppe skal på byvandring og en annen skal på guidet havnesightseeing med vandring i gamlebyen på Innlandet, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn i pressemeldingen.

For dem som ikke deltar på arrangerte utflukter, blir det mulighet for to timer med turistinformasjon om bord.

– Dette blir satt pris på av både passasjerer og mannskap. Selv om skipet har fått informasjon på forhånd om hva en kan se og oppleve under oppholdet i Kristiansund, er det mange som vil at vi peker på et kart og forklarer hvor de ulike tingene befinner seg, sier produktsjef Synnøve Henden i Visit Nordvest.