Driftsinntektene til Aker Solutions falt til 5,4 milliarder kroner i andre kvartal i år, fra 7,5 milliarder i samme periode i fjor.

Det kommer fram i selskapets halvårsrapport, som ble lagt fram onsdag.

Driftsoverskuddet (EBITDA) i andre kvartal endte på 232 millioner kroner, noe som er en nedgang fra 623 millioner kroner i andre kvartal i fjor.

Driftsresultatet til oljeservicegiganten endte på minus 63 millioner kroner, mot 98 millioner kroner i andre kvartal 2019.

Resultatet etter skatt ble på minus 171 millioner kroner i andre kvartal. I hele første halvår hadde Aker Solutions et resultat på minus 901 millioner kroner.

– Til tross for særlig utfordrende forhold har vi klart å holde produktiviteten oppe og fullføre viktige leveranser til våre kunder, sier administrerende direktør Luis Araujo i Aker Solutions.

Koronakrisen og oljepriskollapsen førte til et inntektsfall for selskapet på 10 prosent i første kvartal 2020. Lavere aktivitetsnivå da selskapet måtte utsette offshore-arbeid for å dempe spredningen av viruset, virkningen av pandemien og det kraftige fallet i oljeprisen har rammet energisektoren.

I løpet av første halvår har Aker Solutions brukt 272 millioner kroner på restrukturering av selskapet, skriver Dagens Næringsliv.

(©NTB)