Gå til sidens hovedinnhold

Naturoppsynet måtte tilkalle politiet – to ganger

Statens naturoppsyn - SNO - møtte motstand under kontroll av snøscooterkjøring i helga.

Det melder Trollheimsporten.

Det var i forbindelse med kontroll av snøscooterkjøring i Rindal og Surnadal at SNO ba om hjelp av politiet da de kontrollerte nektet å samarbeide.

Den første tildragelsen skjedde i Rindal lørdag. Der ble en sjåfør observert, men vedkommende nektet å samarbeide slik at SNO kunne gjennomføre kontrollen. Ifølge Trollheimsporten måtte SNO følge sporet etter scooteren ned fra fjellet til Romundstadbygdvegen, der de fikk kontakt med sjåføren. Vedkommende var da ufin og verbal, ifølge nettportalen. SNO kontaktet politiet, som så tok kontakt med føreren som er bosatt i Orkland kommune.

Forholdet vil bli anmeldt.

Nordmarka

Søndag var det i Surnadal at SNO gjennomførte kontroll av snøscooterkjøring, denne gang på Nordmarka. Der måtte politiet kontaktes fordi den ansatte i SNO følte seg truet og forstyrret av personer de kom i kontakt med.

Dette opplyser Helge Berg ved Surnadal lensmannskontor til Trollheimsporten. Det hele roet seg da politiet kom til stedet, men Berg sier at dette er en svært uheldig situasjon.

– En ting er å drive ulovlig kjøring i utmark, en annen ting er man man ikke respekterer offentlige myndigheter i utførelsen av sitt arbeid. SNO er satt til å ivareta statens og naturens interesser. Det er ikke bra at de føler seg hindret i å gjøre jobben sin, sier han.

Berg gir uttrykk for at hendelsene ikke bidrar positivt for dem som ønsker seg traseer for scooterkjøring, scooterløyper mange i scootermiljøet mener vil løse problemet med ulovlig scooterkjøring.

– For å si det slik, det blir ikke 120-sone fra Surnadal til Rindal bare fordi folk kjører fort, sier han til Trollheimsporten.

Kommentarer til denne saken