Gaupe skutt i Halsa

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag ettermiddag ble det felt ei gaupe i Rodal i Halsa.

DEL

Dette bekrefter oppsynsmann Lars Olav Lund i Statens naturoppsyn overfor Tidens Krav.

Ifølge de opplysningene han har fått, skal det angivelig være en årsunge (det vil si et dyr født i fjor vår), et hunndyr på 13,5 kilo, som er skutt. Fellingen skjedde klokka 16.30 i ettermiddag.

Lars Olav Lund tar forbehold om dyrets kjønn og alder inntil han får undersøkt dyret, noe som vil skje i morgen. Han kan heller ikke oppgi nærmere omstendigheter knyttet til jakta.

Ettersom dyret er felt i Halsa, betyr dette at halve kvoten i yngleområdet i Møre og Romsdal nå er fylt.

Yngleområdet består av i gamle Aure kommune (eksklusiv Tustna), Halsa, Tingvoll, Rindal, Surnadal og den delen av Sunndal som ligger nord for elva Driva.

I dette området har Rovviltnemnda i Midt-Norge vedtatt at det kan felles to gauper – derav ett hunndyr – under kvotejakta som startet 1. februar og varer ut mars.

I resten av fylket – hvor det ikke er mål om yngling av gaupe – er det fri jakt uten begrensninger i antall felte dyr.

Dette omfatter også Romsdalshalvøya inklusive Eide og Gjemnes, hvor Klima- og miljødepartementet forrige vinter ikke godtok fri jakt men fastsatte en kvote på maksimalt to dyr. I år er dette endret slik at det også her er fri kvote.

Så langt er det skutt ei gaupe i dette området. Det skjedde lørdag 13. februar da det ble skutt ei stor hanngaupe på Tjelle i Nesset kommune.

Artikkeltags