Gå til sidens hovedinnhold

Nordmøringer møtte bjørn på Meisalfjellet

Artikkelen er over 5 år gammel

Samboerne Arve Kamsvåg og Gunn Rigmor Astad fra Gjemnes avbrøt fjellturen da de møtte bamsen.

Det var Romsdals Budstikke som først skrev om naturopplevelsen de to fikk.

Samboerparet var på tur til Blåfjellet i Nesset, og skulle legge turen om Stikkut-posten Myrsetvarden, da de fikk se dyret mellom Meisalvatnet og vaden. Arve Kamsvåg anslår det til å ha vært en 200-300 meter unna.

Stille og rolig

Det var Gunn Rigmor som først oppdaget den ved kraftlinjene. Dyret var for stort til å være sau, og det var ikke snakk om at det var moskus. Da det begynte å løpe var det imidlertid ikke tvil om at det var Bjørn.

- Hvordan var det å oppleve dette?

- Det gikk stille og rolig for seg, fastslår Kamsvåg, akkurat har vært og gjort sin borgerplikt når Tidens Krav får kontakt med ham.

De holdt seg på avstand, og bamsen selv nøyde seg med å følge med dem.

Samboerparet droppet for sikkerhets skyld turen til varden.

På vei mot Sunndal?

- Skulle vi gått dit, hadde vi risikert å gå oss på den på vei ned igjen, sier Kamsvåg til Tidens Krav.

- Fikk du noe inntrykk av i hvilken retning bjørnen beveget seg?

- Det kunne se ut som om den var på vei østover, i retning Sunndal, men vi fulgte den bare i vel 50-60 meter, forteller Kamsvåg, som ikke utelukker at bjørnen har kommet opp fra Eidsøra/Tiltereidet eller nærmere Eidsvåg.

Få skademeldinger i år

Tidligere år har det vært gjort flere bjørneobservasjoner i Sunndalsfjella, og i store deler av Midt-Norge, men i år har det være relativt stille og rolig. Ei heller har det vært noen meldinger om rovdyrskader der bjørn er mistenkt.

Området der bjørnen ble observert, ligger noen få kilometer vest/nordvest for kommunegrensa til Sunndal. I motsatt retning ligger Romsdalshalvøya. Dersom bamsen finner på å krysse Tiltereidet, kan eksempelvis i Molde eller på Eide med tid og stunder ligge for dens labber.

Kommentarer til denne saken