Ingen spor etter elg

Stille: Det har ikke vært noen rapporter om elgobservasjoner siden i går formiddag, da telefon og mail kokte til flere.

Stille: Det har ikke vært noen rapporter om elgobservasjoner siden i går formiddag, da telefon og mail kokte til flere. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Gårsdagens dramatikk har roet seg for de angivelige to elgene på frifot i sentrum

DEL

I går haglet det inn med meldinger og bilder fra vitner som fikk nærkontakt med skogens konge på vei for å erobre byen.

Den siste observasjonen ble gjort på Kirkelandet gravsted, og siden da har det vært stille og rolig både for politiet, miljøvernskontoret og ettersøksjegerne. Fra dette punktet vil dermed ettersøksjegerne ta over alle innkommende meldinger om observasjoner, i følge miljøvernleder Aud Stølen.

Karstein Yttervik brukte store deler av gårsdagen på å søke etter elgene uten hell.

- Jeg håper jo de har kommet seg ut av byen på en eller annen måte. Det er utrolig vanskelig å felle storvilt i tettbebygde strøk, vi er nødt til å støte på dem på riktig sted til riktig tid. Sikkerheten kommer alltid først.

Ustabilt

Han forteller videre at det ikke er en spesielt vanlig prosedyre å tillate felling såpass raskt, men at omstendighetene ikke tillater noe annet.

- Vi har jo hjort som løper rundt i byen, men disse er mer forutsigbare. Nå er det kanskje snakk om en elgku som er kommet bort fra kalven sin, noe som gjør henne svært ustabil. Da er det ikke heldig å ha henne løpende i Langveien. Folk har kommet og sagt de tok bilde uten problem, men da skjønner de ikke alvoret i saken, legger han til.

Videre vil ettersøksjegerne nå være på beredskap, men hviler ikke på forhåpningen om at de har kommet seg sikkert vekk fra sentrum.

Yttervik har 35 års erfaring med jakt på storvilt.

Artikkeltags