Opposisjonsleder i Kambodsja dømt til 27 års husarrest

Opposisjonsleder Kem Sokha i Kambodsja er av en domstol i Phnom Penh dømt til 27 års husarrest for forræderi.

Etter domsopplesningen ble Sokha umiddelbart ført fra rettssalen til sitt hjem, hvor han vil bli satt i husarrest og nektet å møte andre enn familiemedlemmer. Retten fratok ham også stemmeretten og han får ikke lov til å stille til politiske verv framover.

Ericsson får milliardbøter i USA

Det amerikanske justisdepartementet har ilagt det svenske selskapet Ericsson bøter tilsvarende 2,1 milliarder kroner som følge av en bestikkelsessak i Irak.

Teleselskapet Ericsson har gått med på å betale bøtene og erkjent seg skyldig i korrupsjonsanklager etter å ha brutt en tidligere avtale med amerikanske myndigheter, ifølge justisdepartementet.

I fjor erkjente Ericsson i kjølvannet av en SVT-granskning at det kan ha blitt utbetalt bestikkelser til IS i Irak.

Amerikansk advokat funnet skyldig i drap på kone og barn

Den amerikanske advokaten Alex Murdaugh har av en jury blitt funnet skyldig i drapet på sin kone og en av sine sønner i 2021.

Juryen brukte mindre enn tre timer på å komme fram til avgjørelsen etter en seks uker lang rettssak som har fått mye oppmerksomhet både i USA og internasjonalt. Murdaughs 52 år gamle kone Maggie og parets 22 år gamle sønn Paul ble funnet skutt og drept ved familiens hytte i juni i 2021.

Brann i bolig på Stord

Det var full overtenning i en bolig på Stord i Vestland. Alle beboere evakuerte seg selv, og ingen kom til skade, skriver politiet.

Huset ble så godt som nedbrent i saken, og like før klokken 4 opplyser politiet at brannvesenet driver med etterslukking på steder.

Canadas fotballforbund og kvinnelandslaget har kommet til foreløpig enighet

I kjølvannet av en konflikt mellom det canadiske fotballforbundet og deres kvinnelandslag, har de nå kommet til en foreløpig enighet om finansiering for 2022. Vilkårene i avtalen gjenspeiler de som gjelder for herrelandslaget, ifølge fotballforbundet, med insentiver per kamp og resultatbasert kompensasjon. En endelig tariffavtale for både kvinne- og herrelandslaget er fremdeles under forhandling.

Det canadiske kvinnelandslaget er regjerende olympiske mestre, men oppkjøringen til VM i sommer har blitt preget av en arbeidskonflikt med forbundet. Konflikten dreier seg særlig om forskjellsbehandling.