Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 4. februar

To pågrepet etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand

Politiet pågrep to mindreårige personer etter en alvorlig voldshendelse i Kristiansand. De ble kjørt til arresten i Kristiansand. En person ble kjørt til sykehus med det som fremsto som alvorlige skader.

Kriminalteknikere ble kalt ut for å sikre spor på åstedet. Politiet jobber med flere etterforskningsskritt i saken.

Elon Musk frikjent i rettssak knyttet til Twitter-melding

Juryen i rettssaken mot Elon Musk og Tesla etter en Twitter-melding i 2018 der han hevdet å kunne ta Tesla av børs, sier gründeren ikke er skyldig i svindel.

– Takk og lov, folkets visdom har seiret!, skriver Musk i en kommentar til kjennelsen på Twitter.

I 2018 skrev Musk på Twitter – som han siden har kjøpt – at han hadde finansieringen på plass til å kjøpe elbilprodusenten han leder og ta selskapet av børs. Mange investorer ble med på oppturen som fulgte for Tesla-aksjen, men tapte penger da kjøpet ikke ble noe av og aksjen falt igjen.

Han ble saksøkt av Teslas aksjonærer, som hevdet de hadde tapt milliarder som følge av berg-og-dalbaneturen til aksjen.

USA: Ny spionballong observert over Latin-Amerika

En ny spionballong er observert over Latin-Amerika, melder USAs forsvarsdepartement. De mener også denne er kinesisk, i likhet med den som flyr over USA.

– Vi har fått meldinger om en ballong som flyr over Latin-Amerika. Vi vurderer at det er nok en kinesisk overvåkingsballong, sier pressesekretær Patrick Ryder i en uttalelse.

Det er ikke klart hvor over Latin-Amerika ballongen befinner seg. En amerikansk tjenesteperson sier imidlertid til CNN at den ikke ser ut til å være på vei mot USA for øyeblikket.

Ny politibetjent er avskjediget etter Tyre Nichols-drapet

En sjette politibetjent har fredag blitt avskjediget i forbindelse med politidrapet på Tyre Nichols i Memphis i USA.

En intern etterforskning har konkludert med at betjenten brøt flere retningslinjer under den voldelige pågripelsen av Nichols, ifølge en uttalelse.

Betjenten har tidligere blitt suspendert i forbindelse med saken. Fra før er fem politibetjenter avskjediget og siktet for drapet på Nichols. Ytterligere én politibetjent er suspendert, og tre ansatte i brannvesenet har også blitt avskjediget.

Enighet i meklingen for offshore helikopter

Det er oppnådd enighet i meklingen mellom Parat og NHO Luftfart for redningsarbeidere i Bristow Norway.

Forhandlingsleder for Parat, Lars Petter Larsen, sier redningsmennene har fått gjennomslag for sine krav. Meklingen omfattet få personer, men gjelder ansatte med spesial kompetanse og et særlig stort ansvar om uhellet er ute, ifølge han.

(©NTB)