Venstre vil gi studentvisum til afghanske kvinner

Venstre ønsker at kvinner som har fått avbrutt sin utdanning i Afghanistan bør få muligheten til å fullføre i Norge, eller i andre land på Norges regning, skriver VG.

Nestleder Abid Raja, leder Guri Melby og Ingvild Wetrhus Thorsvik legger torsdag fram forslag til regjeringen om at Norge skal hjelpe kvinner i Afghanistan med å fullføre utdanningen, skriver avisen.

Ukraina: Tre drept da rakett traff boligblokk i Kramatorsk

Minst tre personer ble drept og ytterligere 20 såret da en rakett traff en boligblokk i byen Kramatorsk øst i Ukraina, ifølge politiet.

– Minst åtte bygninger fikk skader. En ble fullstendig ødelagt. Det kan fremdeles være folk fanget i ruinene, sier ukrainsk politi i en oppdatering på Facebook.

Israel har gjennomført luftangrep på Gazastripen

Israel har gjennomført et luftangrep på Gazastripen natt til torsdag, timer etter at en rakett avfyrt fra det palestinske territoriet ble avskåret.

I en uttalelse utstedt klokken 01.41 norsk tid bekrefter den israelske hæren at de «for øyeblikket angriper Gazastripen».

– Som svar på rakettoppskytingen fra Gazastripen mot Israel tidligere i dag, har forsvaret angrepet en kjemikaliefabrikk og en våpenfabrikk som tilhører Hamas, skriver hæren på Twitter.

Australia dropper britiske kongelige på pengesedlene

Australias sentralbank sier at de vil fjerne den britiske monarken fra pengesedlene sine og heller innføre et motiv som hedrer landets urfolkskultur.

Fra 1992 har det vært den nå avdøde dronning Elizabeth av Storbritannia som har prydet femdollarseddelen i Australia. Hun skal ikke erstattes av sin etterfølger kong Charles på seddelen, og beslutningen innebærer at ingen av landets nye dollarsedler vil ha en britisk monark som motiv.

McCarthy tror han og Biden kan bli enige om USAs statsgjeld

Leder for Representantenes hus i USA, Kevin McCarthy, sier han tror han og president Joe Biden kan komme til en enighet om å heve landets såkalte gjeldstak.

Ifølge McCarthy hadde de to en god samtale da de onsdag møttes for første gang etter at McCarthy ble valgt til leder for Representantenes hus.

– Jeg tror at vi til slutt kan finne fram til en enighet, sa McCarthy etter møtet.