Flertall for atomkraft i Norge i ny meningsmåling

Et knapt flertall i befolkningen er enig i at Norge bør bygge ut kjernekraft, viser en spørreundersøkelse fra Opinion. 51 prosent er enig i at Norge bør bygge ut kjernekraft. 37 prosent er uenig, mens resten vet ikke.

Fremskrittspartiets velgere er aller mest positive til kjernekraft (73 prosent), tett fulgt av velgerne til Venstre (63 prosent), Høyre (58 prosent), Rødt (52 prosent) og Miljøpartiet De Grønne (49 prosent).

Naturvernforbundet mener gaupekvoten er for høy

Gaupejakten starter onsdag og det er åpnet for jakt på 51 dyr. Det mener Naturvernforbundet er for høyt.

Gaupa regnes som sterkt truet i Norge. Stortinget har vedtatt et mål om 65 ungekull av gaupe hvert år. Ifølge Rovdata er det fra 2020 til 2022 registrert 66,5, 67 og 58,5 familiegrupper av gaupe i Norge, noe lavere enn det nasjonale målet.

The Times: EU og Storbritannia enige om ny tollavtale

EU og Storbritannia har kommet til en enighet som kan sørge for en slutt på brexit-kranglingen om Nord-Irland, melder avisen The Times.

Ifølge avisen har EU gått med på en avtale som unngår rutinekontroll av produkter på vei inn til Nord-Irland. I tillegg har de sagt seg enige i at EU-domstolen kun kan avgjøre spørsmål om Nord-Irland dersom en sak blir reist av domstolene der, skriver The Times.

Antallet elbiler i EU øker kraftig

Ved utgangen av 2021 var det 1,9 millioner elbiler i EUs medlemsland, ifølge tall fra Eurostat. 2021-tallet var 76 prosent høyere enn året før og ti ganger så høyt som i 2016.

Til tross for økningen, utgjorde likevel elbiler mindre enn én prosent av den totale bilparken i EU. Innen 2035 skal alle nye biler som selges i EU være utslippsfrie, ifølge avtalen som ble inngått mellom EUs medlemsland og EU-parlamentet i fjor høst.

Kilder til Reuters: USA vil sende langdistanseraketter til Ukraina

USA forbereder en ny pakke med militærhjelp til Ukraina, og vil for første gang sende langdistanseraketter, sier to amerikanske tjenestepersoner til Reuters.

Pakken skal ha en verdi på 2,2 milliarder dollar, og skal i tillegg til langdistanserakettene også inkludere annen ammunisjon og våpen, ifølge tjenestepersonene.