Boris Johnson: – Putin truet med å sende rakett på meg

Russlands president Vladimir Putin truet Boris Johnson med et personlig rakettangrep rett før Ukraina-invasjonen, sier den tidligere britiske statsministeren.

Den tilsynelatende trusselen kom i en telefonsamtale like før invasjonen 24. februar 2022, ifølge en ny BBC-dokumentar som skal sendes mandag.

– Han truet meg på et tidspunkt og sa: «Boris, jeg vil ikke skade deg, men med en rakett ville det bare tatt et minutt», sier Johnson.

Stoltenberg oppfordrer Sør-Korea til å trappe opp Ukraina-støtten

Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg ber Sør-Korea om å trappe opp militærhjelpen til Ukraina.

Oppfordringen til Sør-Korea om å trappe opp militærhjelpen til Ukraina ble gjort med henvisning til andre land som har endret sin politikk om å ikke gi våpen til land i konflikt etter Russlands invasjon.

– Hvis vi ikke vil at autokrati og tyranni skal vinne, så trenger ukrainerne våpen, slik er virkeligheten, sa Stoltenberg i et møte med høytstående sørkoreanske tjenestepersoner.

Kina hevder koronasmitten i landet avtar

Både antallet alvorlige smittetilfeller og antallet koronarelaterte dødsfall i Kina er på vei ned, melder landets folkehelseinstitutt.

– Den nåværende bølgen av koronasmitte nærmer seg slutten, heter det i den seneste rapporten fra instituttet.

Det var heller ingen betydelig smitteøkning i forbindelse med feiringen av kinesisk nyttår i forrige uke, slik mange hadde fryktet i forkant, melder instituttet.

Marcus Kleveland med to gull og sølv i X-Games – vant Knuckle Huck også

Snowboardstjernen Marcus Kleveland endte med to gull og en sølv i årets X-Games i Aspen. Lørdag vant han Big Air, søndag ledet han slopestyle før Mark McMorris med konkurransens aller siste forsøk skjøv ham ned til sølvplass.

Et par timer senere var han tilbake på toppen av resultatlista i Knuckle Huck, som var siste øvelse for snowboarderne. Han vant foran islendingen Halldor Helgason og amerikanske Dusty Henricksen.

300.000 brød kastes hver dag i Norge

Godt over 100.000 av disse brødene kastes daglig i butikkene, mens husholdninger kaster rundt 170.000 brød. Det viser tall fra Norsk institutt for bærekraftsforskning (Norsus), skriver Nationen.

Ifølge Matvett og Norsus kaster hver nordmann i snitt 43 kilo spiselig mat i året. Det tilsvarer hver femte handlepose.