Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 20. januar.

Mann alvorlig skadd etter knivstikking i Oslo

En mann i 30-årene er fraktet til sykehus etter å ha blitt påført stikkskade i overkroppen, melder politiet i Oslo. Mannen skal være alvorlig, men ikke livstruende skadd.

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 1.54 natt til fredag. Hendelsen fant sted i Christian Kroghs gate på Vaterland. Ingen personer er så langt pågrepet, men politiet mener det er ytterligere tre personer involvert i hendelsen, og vil gjerne ha tips fra eventuelle vitner.

David Crosby er død

Singer-songwriter David Crosby er død etter lang tids sykdom, opplyser familien. Han ble 81 år gammel. Crosby var medgrunnlegger av de to svært innflytelsesrike gruppene The Byrds og Crosby, Stills & Nash.

– Selv om han ikke lenger er her med oss, vil hans menneskelighet og gode sjel fortsette å lede og inspirere oss. Hans ettermæle vil leve videre gjennom hans legendariske musikk, skriver familien i en uttalelse til Variety.

USA sender våpenpakke på 2,5 milliarder dollar til Ukraina

USA sender en ny stor pakke med militærbistand til Ukraina. Blant det som sendes, er 59 Bradley-stormpanservogner og 90 pansrede Stryker-personellkjøretøyer. I tillegg sendes Avenger-luftforsvarssystemer og flere typer ammunisjon.

Pakka inkluderer ikke stridsvognene som Ukraina har bedt om, men fra Pentagon-hold het det i går at kjøretøyene blir nyttige for det ukrainske militæret når russiske styrker nå graver skyttergraver og legger ut miner. I alt har ukrainerne blitt lovet 109 Bradley-vogner i denne pakka og en annen som ble kunngjort i starten av måneden.

Skudd mot leilighet i Stockholm-bydel for andre natt på rad

Natt til fredag skjøt noen inn et vindu i en leilighet i Farsta strand i Stockholm. Noen timer i forveien gikk det av nok en eksplosjon i byen, den tredje siden tirsdag.

– Det er skutt inn gjennom et vindu. Det var folk i leiligheten, men ingen er skadd, sier Andreas Dahlin i politiet til TT. Det er andre natt på rad at det blir skutt mot en leilighet i bydelen. Politiet utelukker ikke at skyteepisodene kan ha sammenheng med eksplosjonene, som de sier kriminelle gjenger i byen står bak.

Washington Post: CIA-direktøren møtte Zelenskyj i Kyiv

CIA-direktør William Burns var på hemmelig besøk i Kyiv i slutten av forrige uke, der han møtte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, ifølge Washington Post.

Burns var der for å orientere om hva han venter at Russland planlegger å gjøre militært de neste ukene og månedene, opplyser en ikke navngitt amerikansk tjenesteperson og andre med kjennskap til besøket til avisa. Ifølge Washington Posts kilder var Zelenskyj i møtet svært opptatt av hvor lenge Ukraina kan regne med støtten til USA og andre vestlige land etter at republikanerne har tatt over kontrollen i Representantenes hus.

Målgivende for Zuccarello i Wild-tap

Mats Zuccarello noterte seg for målpoeng igjen, men kunne ikke hindre at Minnesota Wild tapte 2–5 for Carolina Hurricanes i fredagens NHL-oppgjør.

Mats Zuccarello noterte seg i tillegg til assisten for to skudd på mål. Han fikk totalt 20 minutter og 10 sekunder på isen.

(©NTB)