Prins Harry hevder broren prins William gikk til fysisk angrep på ham

I sin nye bok «Spare» forteller Storbritannias prins Harry om en konfrontasjon med broren i 2019 som han hevder endte med at prins William gikk til fysisk angrep.

Konfrontasjonen skal ha skjedd hjemme hos prins Harry i London i 2019, og han sier prins William kalte hertuginne Meghan, Harrys kone, for «vanskelig, uhøflig og ufølsom», skriver The Guardian.

Prins Harry hevder videre at angrepet førte til at han fikk synlige skader på ryggen. Det britiske kongehuset har foreløpig ikke kommentert innholdet i boken eller anklagene mot prins William.

Representantenes hus utsetter speaker-floken enda en dag

Etter ytterligere tre avstemninger onsdag, seks totalt, har Representantenes hus fremdeles ingen ny speaker. Medlemmene besluttet til slutt for å ta en pause, og tre sammen igjen torsdag.

Republikaneren Kevin McCarthy klarte i likhet med tirsdag heller ikke onsdag å få nok stemmer til å tiltre i speaker-rollen i Representantenes hus. Rundt 20 republikanere har stemt mot ham, noe som gjør at flertallet på 218 stemmer har glippet seks ganger.

Tromsø innførte bompenger

Fra og med midnatt natt til 5. januar må alle som skal inn eller ut av Tromsø sentrum betale bompenger.

Bompengene er ment som innbyggernes bidrag til finansieringen av bypakken «Tenk Tromsø». Det skal utgjøre om lag 58 prosent av finansieringen til hele bypakken. Det skriver bypakken selv på sine nettsider.

Amazon sier opp 18.000 ansatte

Den seneste runden med oppsigelser i netthandelgiganten Amazon vil gå ut over 18.000 av selskapets ansatte, rundt 8.000 mer enn det som opprinnelig var ventet.

Det sier Amazon-sjef Andy Jassy i en uttalelse. Oppsigelsene skal starte fra og med rundt 18. januar, ifølge ham.

Boligbrann i Grimstad

Det brant i en leilighet i Grimstad natt til torsdag. En skadd person ble hentet ut av røykdykkere.

Politiet fikk melding om brannen like før klokka 2. Bygget det brant i ligger midt i Grimstad, så brannvesenet var raskt på plass og fikk kontroll på brannen i løpet av ti minutter. Personen ble sendt til sykehus for behandling.