Kongressen avverger jernbanestreik

USAs Kongress har vedtatt en lov som trolig avverger en landsomfattende jernbanestreik som kunne vært ødeleggende for økonomien i landet.

Senatet vedtok loven med 80 til 15 stemmer torsdag. Representantenes hus vedtok den med støtte fra begge partier onsdag, og loven går nå til president Joe Biden for undertegning.

Den nye loven gjør at arbeidstakere og arbeidsgivere blir bundet til et løsningsforslag som president Joe Bidens regjering forhandlet fram i september.

Equinor vil maksimere oljeleveranser i tiden fremover

Letesjefen i Equinor beroliger bekymrede oljetilhengere. – Vi vil maksimere leveransene av olje og gass, sier han.

– Vi fortsetter med aktiv leting på sokkelen i mange år fremover, sier Jez Averty, ansvarlig for leting på norsk sokkel for Equinor, til Stavanger Aftenblad.

Letesjefen sier Equinor skal investere rundt 50 milliarder kroner i året til leting, og delta i 20 til 30 letebrønner årlig. I 2023 planlegger selskapet å bore 25 letebrønner, mot årets 22.

Tusener av skuelystne trekkes til vulkanutbrudd på Hawaii

Tusener av skuelystne strømmer til for å se glødende lava renne som elver ut av vulkanen Mauna Loa på Hawaiis største øy.

Vulkanutbruddet er blitt en turistattraksjon i det som ellers er lavsesong på The Big Island. Mange hoteller i og rundt hovedstaden Hilo er fullbooket, og det er også helikopterutfarter for å se utbruddet fra oven.

Tusener av biler skaper kø på hovedveien Saddle Road mellom Hilo og Kailua-Kona på vestkysten av øya, der man kan få god utsikt til fontenene av oransjefarget smeltet stein som skyter i været fra krateret og renner som elver ut av sprekker i fjellsiden.

Lege tiltalt for grov voldtekt

En mann i 50-årene som har arbeidet som lege i en vestlandskommune, er tiltalt for grov voldtekt. Da han i oktober ble pågrepet, var han siktet for overgrep mot flere barn. Han nektet straffskyld. Overgrepene skal ikke ha funnet sted i forbindelse med mannens yrke, skriver Bergens Tidende.

Blant bevisene mot mannen er betalingsoverføringer samt chattelogger, ifølge en kjennelse i Hordaland tingrett.

Fylkesnes sier nei - vil ikke bli ny leder i SV

SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes sier han stiller seg på sidelinjen når partiet nå jakter på ny partileder.

Bare en ekstraordinær situasjon, som at ingen andre kandidater melder seg på, kan gjøre ham aktuell for ledervervet, sier han til Klassekampen.

Tidligere i november kunngjorde Lysbakken at han ikke stiller til gjenvalg på SVs landsmøte til våren. Lysbakken har ledet partiet siden 2012.

(©NTB)