Dette er de viktigste nyhetene fra natten til søndag 13. november.

Demokratene beholder flertallet i Senatet i USA

Demokratene beholder flertallet på 50 i Senatet etter at senator Catherine Cortez-Masto fra Nevada er blitt gjenvalgt. Flere medier utroper Cortez-Masto når 96 prosent av stemmene er telt. Da har hun 48,7 prosent av stemmene mot 48,2 prosent for den republikanske motstanderen Adam Laxalt.

Dermed har Demokratene 50 av Senatets 100 senatorer, noe som i virkeligheten er flertall fordi visepresident Kamala Harris har en stemme ved stemmelikhet.

Politiet etterforsker drap i Stavanger

Stavanger-politiet åpnet drapsetterforskning etter at en person ble funnet død på Vestre platå i Stavanger lørdag kveld. Ingen er foreløpig pågrepet i saken, men politiet varsler pressetreff søndag formiddag for å orientere om saken.

Ytterligere to franskmenn arrestert i Iran

Ytterligere to franskmenn er arrestert i Iran. Dermed sitter til sammen sju franske borgere i fengsel i landet, sier utenriksminister Catherine Colonna. Fra før sitter fem franske statsborgere fengslet i Iran.

Den franske regjeringen har rådet franskmenn som er i Iran, til å forlate landet så fort som mulig. Iran har vært rystet av protester siden en ung kvinne døde i moralpolitiets hender i september, anklaget for å ha hatt på seg hijaben feil.

Zelenskyj sier at Russerne ødela all infrastruktur i Kherson

Ifølge ukrainske presidenten ble kommunikasjonslinjer, vann- og varmeforsyning samt strømproduksjonen ødelagt innen russerne flyktet. Nå er lokale myndigheter i gang med reparasjoner.

Fredag rykket ukrainske styrker inn i regionhovedstaden etter at russerne trakk seg. De har siden blitt møtt med jubel i gatene.