Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 3. november.

Sør-Korea mener Nord-Korea fyrte av interkontinentalt missil

Innbyggere i tre japanske prefekturer ble bedt om å søke tilflukt etter at Nord-Korea skjøt opp nye missiler torsdag. Ett av dem skal ha vært interkontinentalt.

Oppskytningene førte til at Japans statsminister Fumio Kishidas kontor advarte innbyggere i de nordlige prefekturene Miyagi, Yamagata og Niigata gjennom telefoner, TV, radio og høyttalere i det offentlige rom om, og ba dem om å søke tilflukt. Togtrafikken i prefekturene ble midlertidig stanset.

Biden: Valgfornektelse er veien mot kaos

President Joe Biden advarer om at selve det amerikanske demokratiet står i fare i det kommende kongressvalget. Enkelte republikaneres manglende vilje til å anerkjenne valgresultatet i 2020, åpner en «vei mot kaos i USA», ifølge Biden.

– Det er kandidater som stiller til valg på alle nivåer i USA … som ikke vil forplikte seg til å akseptere resultatene i valgene de stiller i, sa Biden i en TV-sendt tale til nasjonen i natt norsk tid. Målet deres er, ifølge Biden, å følge Trumps eksempel og forsøke å «velte selve valgsystemet».

Bolsonaro ber støttespillere droppe veisperringer

Brasils president Jair Bolsonaro ber støttespillere som deltar i det han kaller legitime demonstrasjoner, om å løse opp hundrevis av veisperringer som skaper store problemer.

Veisperringene har hindret varetransport og ført til landsomfattende problemer i tre dager. Flere titalls fly er innstilt, og myndighetene har advart om at det kan bli drivstoffmangel om ikke sperringene oppheves.

– Jeg vil komme med en bønn til dem: Fjern veisperringene, tvitret Bolsonaro om demonstrantene i natt. Videre het det at blokkeringene «for meg ikke synes å være del av legitime demonstrasjoner».

Overgrepsdømt taxisjåfør får ikke kjøre drosje

Borgarting lagmannsrett har avgjort at en taxisjåfør fra Bærum ikke lenger får lov å kjøre drosje etter at han ble dømt for overgrep.

Mannen i begynnelsen av 50-årene ble tidligere i år dømt for å ha misbrukt stillingen sin til å skaffe seg seksuell omgang med en da 17 år gammel kvinnelig passasjer på Rykkinn i fjor sommer. Mannen anket, men Borgarting lagmannsrett endte på samme vurdering som tingretten, og dermed inndras mannens kjøreseddel. I tillegg må mannen sone sju måneder i fengsel.

Mann slapp fengsel etter å ha tent på museumslager i Steinkjer

En 38 år gammel mann er i Trøndelag tingrett dømt til 300 timers samfunnsstraff etter at han tente på et lagerbygg som tilhørte Egge museum. Lageret som inneholdt historiske gjenstander, gamle traktorer og landbruksutstyr. ble totalskadd i brannen i Steinkjer natt til 9. april i fjor. Den nå 38 år gamle mannen meldte seg selv til politiet i januar i år etter at saken var henlagt.

(©NTB)