Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 16. oktober.

Mann alvorlig knivskadd i mulig slagsmål i Oslo

En mann er sendt til Ullevål sykehus med alvorlige knivskader etter et mulig slagsmål på Grünerløkka i Oslo. En mann er pågrepet, siktet for grov kroppsskade.

Politiet rykket ut til Grünerløkka i Oslo etter melding om slagsmål der en person ble skadd med kniv. Den skadde er brakt til Ullevål sykehus med alvorlige skader.

– Politiet fikk melding om en alvorlig skadd person, og at det var mye blod, sier innsatsleder Anders Kjendalen i politiet.

Xi hyller kommunistpartiet ved åpningen av partikongressen

Kinas president Xi Jinping hyllet kommunistpartiet og forsvarte landets covid-politikk da han åpnet partikongressen i Beijing søndag.

Xi ble mottatt med tordnende applaus fra de 2.300 håndplukkede delegatene da han gikk fram på podiet i Folkets store sal i Beijing.

I åpningstalen forsvarte han den strenge koronapolitikken som har vakt protester, hyllet Hongkongs «vei ut av kaos til styring», fordømte det han kalte utenlandsk innblanding i Taiwan og lovte innbitt kamp mot det han kalte separatisme og intervensjon i den selvstyrte øya.

Melding om mulig ny droneobservasjon ved gassanlegget Kårstø

Lørdag har politiet fått melding om en mulig observasjon av nok en drone ved gassanlegget Kårstø nord i Rogaland, skriver Stavanger Aftenblad. Det var Heimevernet som meldte fra til politiet om den mulige observasjonen rundt klokka 20.20 lørdag kveld.

Det ble opprettet sperrepost på Rennesøy etter meldingen, og biler som kjørte sørover mot Stavanger, ble sjekket, skriver avisa. Det ble observert droner ved gassanlegget torsdag kveld. Så langt er ingen pågrepet, og politiet ber om tips.

Protester utover natten i Teheran

Protester i solidaritet med de innsatte i Evin-fengselet i Teheran fortsatte utover natten etter at det ble meldt om brann og skyting i fengselet.

Lørdag kveld ble det meldt om storbrann og skyting i fengselet, men myndighetene opplyste senere at brannen var slukket og situasjonen under kontroll.

Åpne flammer og røyk kunne ses i nattemørket over fengselet, og det som hørtes ut som skuddsalver kunne høres på en video som Oslo-baserte Iran Human Rights delte på Twitter.

Flere målpoeng for Zuccarello i knepent Wild-tap

Mats Zuccarello (35) har scoret i hver av sesongens to første kamper, men begge ganger har det endt med tap. Lørdag ble Los Angeles Kings akkurat for sterke.

Nordmannen scoret i tredje periode etter å ha servert to målgivende, og lagkamerat Sam Steel utlignet halvannet minutt senere. Dessverre for Wild gikk det kun et halvminutt før Kings gjorde 7-6, som ble kampens siste mål.

Flere til sykehus etter brann i boligblokk i Kristiansand

Beboere måtte lørdag kveld evakueres fra en boligblokk i Kristiansand etter at det oppsto brann. Elleve personer ble tatt til sykehus med røykskader.

Brannen startet i første etasje, og det ble meldt at den var kraftig. Politiet meldte om hendelsen like etter klokka 23.40. En halvtimes tid senere meldte brannvesenet at den var slukket, men at det stadig var mye røyk i bygget.

Les også

Slik fisket Putin-vennen Olegs yacht rundt Tjeldbergodden og Nyhamna