Biden sier Putin er rasjonell

USAs president Joe Biden omtaler sin russiske motpart Vladimir Putin som en rasjonell mann, men som feilbedømte Russlands evne til å okkupere Ukraina.

– Jeg tror at han er en rasjonell aktør som har forregnet seg kraftig, sier Biden i sitt første intervju som president med CNN.

Biden utelukker ikke resesjon

USAs president Joe Biden innrømmer muligheten for at amerikansk økonomi kan bli rammet av resesjon.

– Jeg tror ikke det vil bli noen resesjon. Men hvis det blir noe, så vil det være snakk om en svært liten resesjon. Det betyr at økonomien vil gå litt ned, sier Biden i et intervju med CNN.

Biden tror han kan slå Trump igjen

USAs president Joe Biden sier til CNN at han kan slå Donald Trump igjen dersom begge stiller som presidentkandidater i 2024-valget.

Uttalelsen var svar på spørsmål om han kom til å forsøke seg på fire nye år som president, og om hans utsikter til en mulig ny valgkamp mot Trump.

Japansk rakett måtte ødelegges

Det japanske romfartsbyrået JAXA måtte sende selvdestrueringskommando til en Epsilon-rakett etter at den 26 meter lange raketten som skulle plassere ut åtte satellitter, fikk problemer under oppskyting fra Uchinoura-basen i Kagoshima sørvest i Japan i dag.

JAXA selv har ikke kunnet bekrefte hva som gikk galt, men opplyser at det oppsto et problem som ble avdekket under oppskytingen, og som gjorde at raketten ikke kunne sendes av gårde på en trygg måte.

Nesten 500 hvaler døde

Myndighetene i New Zealand bekrefter at 477 grindhvaler er døde i to nylige strandinger som omtales som noen av de største landet har registrert.

Strandingene skjedde på den avsidesliggende øygruppen Chatham Islands, rundt 840 kilometer øst for byen Christchurch på Sørøya.

Savnet vindsurfer i Vesterålen funnet i god behold

En vindsurfer som ble savnet i Hadsel kommune i Nordland tirsdag kveld, ble funnet i god behold.

Mannen ble funnet av et redningshelikopter og var i god form, men noe nedkjølt. Han ble fraktet til sykehus for en rutinemessig sjekk.