Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 4. oktober.

Missil styrtet i bakken under test i Sør-Korea

USA og Sør-Korea testet bakke-til-bakke-missiler i natt. Da et av missilene traff bakken, oppsto det panikk i den sørkoreanske byen Gangneung. Lyden av smellet og den påfølgende brannen gjorde at mange i byen trodde at det kunne være et nordkoreansk angrep. Det hjalp ikke på bekymringen at det tok flere timer før militæret og myndighetene forklarte hva som hadde skjedd, skriver AP.

Det sørkoreanske forsvaret har sagt at ingen ble skadd da et kortdistansemissil landet inne på en militærbase i utkanten av byen. Det var fire bakke-til-bakke-missiler av typen Atacms og to kortdistansemissiler av typen Hyumoo-2 som ble skutt opp, og ett av de to sistnevnte styrtet.

Meglersjefer venter sterkere boligprisfall

Tilbudet av boliger øker og boligselgere senker prisene. Flere meglerkjeder merker prisfall utover normalen. Administrerende direktør Grethe Meier i Privatmegleren sier til Dagens Næringsliv at hun venter en avkjøling i boligmarkedet og et prisfall på inntil to prosent.

Hun er ikke alene om å være pessimist.

– Selgere kan risikere tomme visninger, selv i Oslo. Flere kutter nå prisen i håp om å få solgt, sier Hedda Ulvness, direktør i meglerkjeden Eie.

Ny undersøkelse: Flere positive til vindkraft på land

I en undersøkelse utført av Universitetet i Bergen svarer 37 prosent av de spurte at de er positive til å bygge ut vindkraft på land.

I fjor var det bare 30 prosent som var positive. Forskerne er sikre på at endringen har sammenheng med høye strømpriser.

– Årsaken er nok at mange opplever at vi trenger mer strøm, og at de ser på vindkraft på land som en enkel måte å få det til på, sier Kristin Guldbrandsen Frøysa, fagdirektør på UiB til NRK.

Socialdemokratiet har trykket valgannonser i danske aviser

Det ventes at Danmarks statsminister Mette Frederiksen vil skrive ut nyvalg, og i onsdagens aviser har regjeringspartiet Socialdemokratiet trykket en annonse som nevner valget direkte, melder Ritzau.

Annonsen har en sentral plassering i onsdagsutgavene av blant annet Jyllands-Posten, Berlingske og Politiken, ifølge nyhetsbyrået. Hvis Frederiksen ikke skriver ut valg, har Radikale Venstre varslet mistillitsforslag mot den sosialdemokratiske mindretallsregjeringen når Folketinget holder sin åpningsdebatt torsdag. Bakteppet er kritikk mot Frederiksen og regjeringen for avgjørelsen om å avlive all mink i landet i 2020.

Pangstart på børsen i Hongkong

Hovedindeksen Hang Seng gikk opp mer enn 5 prosent etter åpning på Hongkong-børsen i natt. Det skjer etter kraftig børsoppgang i både Europa og USA dagen i forveien. Optimismen forklares blant annet med svake økonomiske rapporter som har styrket håpet hos investorer om at sentralbanker kan komme til å bremse de hissige renteøkningene.

Teknologisektoren gjorde det aller skarpest i Hongkong. Netthandelsgiganten Alibaba økte med mer enn 6 prosent, Tencent mer enn 5 prosent og Netease nesten 8 prosent.

(©NTB)