Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 1. oktober:

Dødstallet i USA etter orkanen Ian har passert 50

Over 50 mennesker antas omkommet i Florida etter orkanen Ian. Etter hvert som myndighetene i Florida bekrefter flere drukninger og andre dødsfall, vil tallet stige.

Orkanen Ian rammet kysten av South Carolina med fornyet kraft fredag. Den rev brygger fra hverandre og fylte nabolag med over en meter vann, etter å ha forårsaket katastrofale skader i Florida og sperret tusenvis av innbyggere inne i sine hjem.

Ingen streik blant flygelederne

Meklingen mellom Norsk Flygelederforening og NHO Luftfart førte til enighet på overtid natt til lørdag. – Det er enighet om et lønnsoppgjør på linje med øvrige oppgjør i år, og flytrafikken vil dermed kunne gå som normalt, opplyser administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til NTB.

Ifølge Robert Gjønnes, leder i Norsk Flygelederforening, kom partene til enighet etter knappe fire timer på overtid.

Nord-Korea har avfyrt kortdistanseraketter

Det japanske forsvarsdepartementet sier at Nord-Korea sannsynligvis har avfyrt ballistiske raketter. Senere ble oppskytingen bekreftet fra Sør-Korea.

Nord-Korea avfyrte to ballistiske kortdistanseraketter tidlig lørdag, sa militæret i landet. Dette er den fjerde oppskytingen denne uka. De skjer samtidig som Sør-Korea, Japan og USA har intensivert sine felles militærøvelser for å motarbeide Nord-Korea.

Norges FN-ambassadør tok opp Nord Stream

Norges FN-ambassadør Mona Juul sier at alt tyder på at skadene på Nord Stream er et resultat av bevisste, hensynsløse og uansvarlige sabotasjehandlinger.

Under møtet i FNs sikkerhetsråd sa hun at skadene er til stor bekymring.

– Dette har skapt en svært alvorlig situasjon med tanke på klima- og miljøkonsekvenser, og risiko for skipsfarten. Vi har fortsatt tett kontakt med våre nordiske naboer, og takker Danmark og Sverige for deres felles brev sendt til Sikkerhetsrådet, sa hun.