Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 29. september.

Orkanen Ian herjer i Florida

Orkanen Ian, en av de kraftigste stormene som har rammet USA, har herjet i Florida i natt. Det er meldt om voldsom stormflo og flom flere steder, 2 millioner mennesker er strømløse og mange har blitt gjort til fanger i eget hjem av vannmassene.

Stormen traff landet som en svært kraftig kategori 4 storm med vindhastighet på opptil 241 kilometer i timen. Gjennom natta har den svekket seg, men det ventes fortsatt at den vil ta med seg så mye som 2 meter med stormflo på tvers av delstaten.

Rapperen Coolio er død

Coolio er død, 59 år gammel. Rapperen, hvis virkelige navn er Artis Leon Ivey jr., døde i Los Angeles, muligens av hjerteinfarkt, opplyser manageren hans til nettstedet TMZ.

Han forteller at Coolio var på besøk hos en venn og ble funnet livløs på gulvet etter å ha gått på toalettet. Deretter skal vennen ha ringt nødetatene, som ankom og erklærte ham død på stedet. Ingen offisiell dødsårsak er kjent. Coolio gjorde storsuksess med låten «Gangsta's Paradise» på 90-tallet. Låten ble brukt i filmen «Dangerous Minds» med Michelle Pfeiffer i hovedrollen.

Person funnet livløs i Bærum

En person er funnet livløs utendørs på Gjettum i Bærum. Politiet opplyser at de har kontroll på en «formentlig mistenkt person». Meldingen om saken kom klokka 2.54 i natt, opplyser operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NTB. Rett før klokka 4.30 oppdaterte politiet meldingen.

– Vi har kontroll på en formentlig mistenkt person. Saken går over i etterforskningssporet, meldte operasjonslederen på Twitter.

Bil skal ha kjørt fra påkjørsel i Oslo

En person var bevisstløs etter å ha bli påkjørt av en bil på Grünerløkka i Oslo sent i går kveld. Bilisten skal ha kjørt fra stedet. Oslo-politiet meldte om påkjørselen i Thorvald Meyers gate ved 23.45-tiden.

– Bilen stanset ikke etter ulykken. Vi søker etter en mørkeblå bil, mulig en taxi, meldte operasjonssentralen.

Tre armenere drept i nye sammenstøt med Aserbajdsjan

Tre armenere døde i går i nye sammenstøt med Aserbajdsjan, ifølge armenske myndigheter. Det er to uker siden en våpenhvile gjorde slutt på harde kamper. Til sammen døde minst 286 mennesker i de to dagene med sammenstøt tidligere i september.

Det armenske forsvarsdepartementet melder at «aserbajdsjanske styrker åpnet ild med granatkastere og grovkalibrede våpen». Som resultat av det er tre armenere døde, skriver departementet videre. Armenias statsminister Nikol Pasjinian tvitrer at soldatene ble drept i «et angrep mot armensk uavhengighet, suverenitet og demokrati».

(©NTB)