Strømstøtten til næringslivet kommer fredag

Regjeringen planlegger å legge fram strømstøtten til næringslivet fredag formiddag, meldte flere medier sent i går. NTB har også fått dette bekreftet.

Ifølge NRK, som var først med nyheten, skal planen først legges fram på Senterpartiets gruppemøte i Stortinget klokka 8.30, før regjeringen tar sikte på å presentere tiltakene på en pressekonferanse halvannen time senere.

Massegrav funnet ved Izium

Det er funnet en massegrav ved den ukrainske byen Izium, som har vært okkupert av russiske styrker, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og journalister fra nyhetsbyrået AP. følge lokalt politi var mer enn 440 mennesker begravet der.

AP så massegraven i en skog utenfor Izium torsdag. En stor grav hadde et skilt der det sto at det lå begravet 17 ukrainske soldater. Rundt den var det hundrevis av enkeltgraver, kun merket med kors, skriver nyhetsbyrået.

Fagfolk slår alarm om streikens effekt på unges psykiske helse

Lærerstreiken kan få alvorlige konsekvenser for den psykiske helsen til barn og unge, sier flere fagfolk til VG. Sykehus har merket økt pågang.

Haukeland universitetssjukehus har merket økt pågang av unge som trenger psykisk helsehjelp den siste måneden. Det er 9 prosent flere henvisninger og flere blir tatt inn til vurdering.

– Jeg er svært bekymret for dette, sier klinikkdirektør Liv Kleve ved Klinikk psykisk helsevern for barn og unge (PBU) i Helse Bergen.

Dommer skal gå gjennom dokumentene FBI beslagla fra Mar-a-Lago

En dommer med lang fartstid i New York skal opptre som en uavhengig ekspert og gå gjennom dokumentene FBI beslagla fra Donald Trumps eiendom Mar-a-Lago. Han er utpekt av dommer Aileen Cannon i Atlanta, som ble nominert av Trump. Hun avviser samtidig en forespørsel fra justisdepartementet om å oppheve det midlertidige forbudet hun har beordret mot bruk av de graderte dokumentene som ble beslaglagt i etterforskningen av ekspresidenten, fram til gjennomgangen er fullført.

Cannon gir også dommeren fullt innsyn i alle dokumenter, selv om justisdepartementet har sagt at tredjeparten ikke bør få tilgang til de graderte dokumentene. Det ventes at departementet anker kjennelsen til en føderal ankedomstol.

USA sender ny pakke med militærhjelp til Ukraina

USA sender en pakke verdt 600 millioner dollar med militær bistand til Ukraina. Det tilsvarer drøyt 6,1 milliarder kroner Ukrainerne fører for tiden en motoffensiv mot russiske posisjoner flere steder i landet, primært i Kharkiv-regionen i nordøst, men også i Kherson-regionen i sør.

I den siste hjelpepakken fra USA er det utstyr og tjenester, samt opptrening, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus torsdag. Forsvarsdepartementet skriver at det blant annet er snakk om ytterligere ammunisjon til rakettsystemet HIMARS, 37.000 artilleriprosjektiler – blant dem 1.000 presisjonsstyrte – og fire radarer som oppdager artilleriprosjektiler.

Bolig i Nord-Odal overtent i brann

En bolig i Nord-Odal var overtent i en brann. Det skal ikke ha vært folk i bygget.

– Vi har gjort rede for den som er registrert bosatt der og vi har ingen opplysninger om at det skal være noen i huset. Det er ikke snakk om noen spredningsfare. Brannvesenet jobber på stedet og politiet skal etterforske saken, sier operasjonsleder Øyvind Bakken i Innlandet politidistrikt til NTB.