Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 4. september.

Trump langer ut mot Biden i tale i Pennsylvania

Donald Trump stemplet president Joe Biden som en «statsfiende» i en tale i Pennsylvania lørdag, og varslet reaksjoner etter FBIs ransaking av boligen hans.

– Trusselen mot demokratiet kommer fra den radikale venstresiden, ikke høyresiden, sa han.

Trump sa også at ransakingen kommer til å føre til en motreaksjon «ingen noen gang har sett tidligere.»

Sverige tar hastegrep mot energikrisen

For å hindre en ny finanskrise varsler Sverige økonomiske garantier på flere hundre milliarder svenske kroner til nordiske og baltiske energiselskap. Dette skal ifølge statsminister Magdalena Andersson redusere risikoen for finansiell ustabilitet i Norden.

– Russlands energikrig får alvorlige konsekvenser for Europa og svenske husholdninger og bedrifter, spesielt i Sør-Sverige som er avhengig av strømprisene i Tyskland, sa Andersson under en pressekonferanse lørdag.

Bil brant på Bogerud

En parkert personbil ble ødelagt i en brann på Bogerud natt til søndag. Bilen sto parkert på en parkeringsplass i Paal Bergs vei like ved Bogerud T-bane.

– Hundepatruljen søkte i området og har funnet gjenstander som kan tyde på at brannen er påsatt, men det er for tidlig å slå det fast, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 2.40. Et kvarter senere opplyser politiet at brannen er slokket.

Mistenkt pistolmann pågrepet i Hokksund

En mann i 20-årene er pågrepet etter at han skal ha gått rundt med en pistol i Hokksund sentrum natt til søndag. Politiet fikk flere telefoner om mannen like etter klokken halv ett.

– Vi rykket ut med flere patruljer og etter hvert pågrep vi en mann som vi tror er han vi lette etter. Han gikk rundt i bar overkropp, og hundepatruljen fant en pistol sammen med noen klær langs ruten vi tror han har gått, forteller operasjonsleder Tommy Eriksen i Sørøst politidistrikt til NTB.

(©NTB)