Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 3. september.

IAEA-sjefen bekymret for bombing ved atomkraftverk

Sjefen for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), Rafael Grossi, er bekymret for bombingen som skjer i området rundt atomkraftverket i Zaporizjzja.

– Den militære aktiviteten og operasjonene øker i denne delen av landet, og det bekymrer meg svært, sa Grossi under en pressekonferanse i Wien etter inspeksjonen på kraftverket.

Tusenvis må evakuere på grunn av skogbrann i California

Tusenvis av mennesker i Nord-California er beordret til å evakuere på grunn av en skogbrann som fredag har spredt seg i hurtig tempo.

Byene Weed, Lake Shastina og Edgewood er under obligatorisk evakueringsordre. Enkelte steder er det ventet at temperaturene vil stige til opp mot 43 grader.

Åtte personer funnet døde i elven Rio Grande i USA

Minst åtte migranter ble funnet døde og flere skadd, etter å ha forsøkt å krysse elven Rio Grande i nærheten av Eagle Pass i den amerikanske delstaten Texas.

Ifølge USAs grensekontrollverk (CBP) ble 37 personer reddet opp fra elven og 16 andre ble pågrepet. Mexicanske myndigheter pågrep ytterligere 39 personer.

USA gir våpenpakke til Taiwan verdt over en milliarder dollar

USAs utenriksdepartement kunngjorde fredag at landet gir våpenpakke til Taiwan til en verdi av 1,1 milliarder dollar. 665 millioner dollar går til et radarvarslingssystem som skal hjelpe øya med å spore innkommende raketter.

Våpenstøtten, som skal bidra til å styrke Taiwans forsvarsevne mot Kina, faller ikke i god jord hos kinesiske myndigheter. Kina varsler mottiltak.

Ingen streik i energisektoren – partene kom til enighet på overtid

Det blir ingen streik i energisektoren. Natt til lørdag kom partene til enighet på overtid av meklingen, opplyser EL og IT Forbundet.

– Vi er fornøyde med å ha fått et viktig gjennomslag. Dette betyr at vi kan gå vekk fra en praksis der arbeidsgiver kan kreve at ansatte ubetalt skal bruke sin fritid på å reise til og fra anlegg, sier forhandlingsleder Bjørn Fornes for EL og IT Forbundet i en pressemelding.

(©NTB)