Kina anklages for alvorlige menneskerettsbrudd

Kinas internering av uigurer og andre muslimske minoriteter i Xinjiang-regionen kan være forbrytelser mot menneskeheten, skriver FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR) i en knusende rapport offentliggjort like før midnatt norsk tid.

Kina er beskyldt av menneskerettsgrupper og journalister for ha satt rundt en million uigurer og andre muslimske minoriteter i fangeleirer og fengsler i regionen de siste fem årene. Beijing sier leirene er nødvendig i kampen mot ekstremisme, og har beskrevet rapporten som en vestlig kampanje for å sverte landets rykte.

Casper Ruud videre i US Open

Den norske tennisstjernen Casper Ruud tapte første sett, men kom tilbake og vant 3–1 i sett over nederlandske Tim van Rijthoven i andre runde i US Open. Kampen i natt norsk tid endte 7-6, 4-6, 4-6, 4-6. I tredje runde venter amerikaneren Tommy Paul.

Norske Ulrikke Eikeri og den spanske makkeren Aliona Bolsova tok seg videre til andre runde i doubleturneringen. Mot det rumenske doubleparet Raluca Olaru og Irina Begu ble settsifrene 6-4, 3-6, 3-6.

Sarah Palin tapte valg til Kongressen

Demokraten Mary Peltola vant spesialvalget for Alaskas eneste sete i Representantenes hus. Motstanderen var den tidligere visepresidentkandidaten Sarah Palin.

Peltola blir både den første som er fra Alaska til å sitte i Representantenes hus og den første kvinnen til å fylle plassen. Hun må på gjenvalg i november, da hun er innvalgt for å erstatte republikaneren Don Young, som døde i mars. Resultatet er en skuffelse for Palin, som forsøker å gjøre politisk comeback 14 år etter at hun ble kjent for hele verden som visepresidentkandidaten til John McCain i presidentvalget i 2008.

Ukrainere oppfordres til å flykte fra kulda

Ukrainas regjering råder folk som er i konfliktområdene i øst og sør i landet, til å flykte før kulda slår inn. På grunn av skader på infrastrukturen, er tilførsel av strøm, vann og varme ikke til stede eller begrenset i deler av landet.

– Jeg oppfordrer folk til å evakuere fra Donetsk, Kherson, Zaporizjzja og deler av Kharkiv-regionen før det kalde været slår inn, sier visestatsminister Iryna Veresjtsjuk til ukrainsk TV.

– Dem som kan, bør planlegge for å gradvis forlate områdene, legger hun til.

Koomson lånes ut til Aalesund

Bodø/Glimt låner ut den ghanesiske vingen Gilbert Koomson til Aalesund. Nyheten kom idet overgangsvinduet var i ferd med å stenge i natt.

– FK Bodø/Glimt takker Gilbert Koomson for innsatsen i helgult og ønsker lykke til i jugendbyen, skriver klubben i en nyhetsmelding.

Viking kan ha sikret seg senegaleser

Viking er enig med senegalesiske midtstopperen Djibril Diop (23) om en overgang, men venter fortsatt på godkjenning fra Fifa. Ifølge Stavanger Aftenblad er klubben også enig med Diops nåværende klubb, Hassani Agadir, som spiller i den marokkanske toppdivisjonen.

Det dreier seg om en fireårskontrakt. 23-åringen debuterte for Senegal i 2019. Han står bokført med fire landskamper.

Breivik tar gjenvalg som Unge Venstre-leder

Når Unge Venstre samles til landsmøte i november, ønsker Ane Breivik en ny periode som leder. Breivik skrev dette på Facebook natt til torsdag. 24-åringen fra Bærum ble valgt til leder i ungdomspartiet i november i fjor. Hun håper å få tillit nok et år.

– For de beste ideene finnes i sentrum av politikken. I det liberale ungdomspartiet. I Unge Venstre, skriver Breivik.