Dette kommer fram i NHO sin nye medlemsundersøkelse i forbindelse koronapandemien. 311 bedrifter i Møre og Romsdal har svart.

– Tallene er alarmerende, nedslående og fortvilende. Nå handler det om eksistensen til svært mange bedrifter og om arbeidsplassene til hver enkelt, sier regiondirektør Espen Remme i NHO Møre og Romsdal i en pressemelding.

NHO-direktøren håper nå at kompensasjonsordningen som ble lansert av regjeringen fredag, kan hjelpe bedrifter som ikke klarer mange av forpliktelsene sine.

– Dette er den fjerde undersøkelsen vi gjennomfører siden koronaepidemien startet, og i denne undersøkelsen svarer hele 35 prosent at det er en reell fare for at bedriften går konkurs som følge av koronaviruset, ser Remme

Ifølge NHO har allerede seks av ti bedrifter i Møre og Romsdal gjennomført permitteringer av ansatte. 82 prosent svarer at det kan bli aktuelt å permittere om kort tid.

Undersøkelsen viser at 88 prosent av bedriftene i fylket har merket lavere etterspørsel eller kanselleringer som følge av koronaviruset.

Drøyt halvparten av bedriftene forteller at deres leverandører har varslet om forsinkelser og at de selv har problemer med å få levert sine varer og tjenester.

På spørsmål om bedriften mangler penger til å betale regninger som forfaller om kort tid, svarer 37 prosent ja.