Gå til sidens hovedinnhold

Ikke «venn» med sjefen

Artikkelen er over 11 år gammel

De fleste som bruker Facebook på jobben, er ikke «venn» med sjefen.

(Siste)

Det viser en ny internasjonal undersøkelse fra sikkerhetsselskapet F-Secure.

Brukerne av verdens mest populære sosiale nettverk er nemlig flinke til å beskytte privatlivet sitt, spesielt fra arbeidsgiveren.

Privatliv

Undersøkelsen viser at over halvparten av Facebook-brukerne (58 prosent) tidvis bruker nettverket når de er på jobb. Samtidig svarer nesten tre av fire (73 prosent) at de ikke er «venn» med sjefen sin på nettverket.

Det kan skyldes at brukernes største bekymring – ifølge undersøkelsen – er at deres privat nettaktivitet i arbeidstiden kan få negative konsekvenser for deres ansettelsesforhold...

Personvern

– Vi fant at Facebook-brukere er mer opptatt av personvern enn enkelte eksperter mener. 77 prosent sier at de aktivt bruker personverninnstillingene. Etter hvert som Facebook gjør mer informasjon offentlig, blir brukerne i større grad klar over at deres kontroll over privatlivet settes på spill, sier Troels Christensen, Channel Manager i F-Secure Norge.

– Særlig for jobbsøkere er det viktig å ha en bevisst håndtering av sin tilstedeværelse på nett. Arbeidsgivere har i årevis brukt Google for å undersøke jobbkandidater. Nå er det også blitt er standard prosedyre for mange rekrutteringsbyråer og bedrifter som skal ansette folk, å undersøke sosiale nettverk.

Vær kritisk!

35 prosent av dem som svarte på undersøkelsen, sier at de har skrevet Facebook-innlegg de senere har angret på.

– Facebook-brukere må være klar over at alt de legger ut på nettverket, enten de er i et lukket nettverk eller ikke, lett kan bli offentlig. Hvis det blir en katastrofe dersom innlegget ditt blir kjent for alle, så dropp det, råder Christensen.

Undersøkelsen er gjennomført av F-Secure via SurveyGizmo i januar, februar og mars i år. Totalt 450 svarpersoner er hentet inn via Facebook, Twitter og andre sosiale medier. (ANB)