Basert på kunngjøringer gjort 21. desember.

I næringslivsloggen finner du en oversikt over kunngjøringene fra næringslivet på Nordmøre – inkludert Heim, Hustadvika og Rindal. Nederst i saken finner du også faste uttrekk over de siste etableringene og de siste konkursene på Nordmøre.

Vi har også med gårsdagens utvikling på Oslo Børs (forrige fredag på mandager).

Tidens Krav henter kunngjøringene fra Brønnøysundregistrene.

Har du tips til informasjon vi bør inkludere i næringslivsloggen? Send forslag til redaksjonen@tk.no.

Averøy

Ramsøy Røykeri AS er slettet i Foretaksregisteret.

Hustadvika

Auto 1 Bilpleie AS er slettet i Foretaksregisteret.

Slætta Hagesenter AS har levert og fått godkjent årsregnskapet.

Kristiansund

Grenseveien 22 Borettslag er slettet i Foretaksregisteret.

Øyelege Alexandra Wexler AS har besluttet at foretakets årsregnskap ikke skal revideres. Revisor utgår.

Smøla

Regnskapsregisteret har den 17.12.2021 mottatt og godkjent mellombalansen for regnskapsåret 2021 fra Evy-Ann Strand Holding AS.

Sunndal

Sameiet Ringvegen Sunndal har blitt etablert. Foretakets formål er: Eierseksjonssameie. Daglig leder er Torill Rasch.

Surnadal

Oxyvision AS har besluttet fisjon.

Tingvoll

Tingvoll Ull AS har besluttet å endre aksjekapitalen til 75.281 NOK fra 73.398 NOK. De har og vedtatt nye vedtekter.

Næringlivsloggen

Tidens Krav mottar kunngjøringer fra Brønnøysundregistrene (Foretaksregisteret, Regnskapsregisteret, Partiregisteret, Konkursregisteret og Stiftelsestilsynet) som vedrører Nordmøre.

TK publiserer disse daglig (tirsdag til lørdag) etter hver dag kunngjøringene er gjort offentlige i registrene.

Foretaksregisteret registrerer opplysninger om registreringspliktige og -berettigede norske og utenlandske foretak i Norge. Registeret kunngjør blant annet registrering av nye foretak, viktige endringer, oppløsning og sletting. Hvis et foretak meldes oppløst, kan det være fordi det går over til en annen selskapsform.

Konkursregisteret registrerer opplysninger om alle konkurser og tvangsavviklinger i Norge. Registeret kunngjør beslutninger om åpning, innstilling, avslutning og fortsettelse av bobehandling.

Stiftelsestilsynet fører Stiftelsesregisteret, som registrerer alminnelige og næringsdrivende stiftelser. Kunngjøringer fra stiftelsestilsynet omfatter omdanning for avvikling, sammenslåing eller deling.

Savner du kommunen din i dagens artikkel? Tidens Krav mottar kunngjøringer fra alle kommunene på Nordmøre, men det er ikke dermed sagt at det er noen kunngjøringer fra din kommune.

Se tidligere næringslivslogger her.

Aker-avtale og høyere oljepris bidro til sterk oppgang på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs steg tirsdag med 2,11 prosent til 1.185,26 poeng. En solid økning i oljeprisen bidro til oppgangen.

Ved børsens stengetid ble et fat nordsjøolje omsatt for 72,88 dollar, opp 1,17 prosent i løpet av det siste døgnet.

Sterk økning for Aker BP etter meldingen om en fusjonsavtale med Lundin Energy bidro også til at hovedindeksen steg. Handelen med aksjen ble stanset en periode tirsdag ettermiddag, og den steg kraftig da handelen åpnet igjen i 15.45-tiden. Selskapet endte opp 6,04 prosent.

Også oljegiganten Equinor steg kraftig med 6,01 prosent, og Norsk Hydro fikk også en god børsdag med en oppgang på 3,66 prosent.

Blant de mest omsatte var det kun Yara (-1,36 prosent), Kahoot (-1,13 prosent) og Autostore (-2,60 prosent) som endte ned.

Det var også en god dag på børsene ellers i Europa. DAX-indeksen i Frankfurt steg 1,37 prosent, CAC 40 i Paris steg 1,33 prosent, mens FTSE-indeksen i London steg 1,21 prosent.

(©NTB)