Truckmestere på Vestbase

Artikkelen er over 6 år gammel

120 personer ville bli Vestbase-mester i truckkjøring.

DEL

God kjennskap til maskinen, god opplæring, sikkerhet og god tid er det som kjennetegner en god truckfører. Vestbase har i fem år på rad arrangert sitt nå tradisjonsrike VM i truck. VM står altså for Vestbasemesterskap, og har i løpet av årenes løp høstet gode lovord fra ansatte på basen.

Onsdag deltok 120 personer i mesterskapet.

Sosial gevinst

- Det har mye å si for det sosiale. Vestbase er en stor bedrift, og mange av de ansatte ser nesten ikke hverandre. VM i truck er en god anledning til å bli kjent, samtidig som man kan diskutere fag og tenke på HMS, sier baseoperatør Jan Aage Tønnesen.

Selv har han kjørt truck siden han var i starten av 20-årene, og er skråsikker da han får spørsmål om han blir premiert i løpet av kvelden.

- Ja, det blir garantert premie i løpet av kvelden. Helt sikkert, sier Tønnesen, som regner med å ha omtrent 25 års erfaring med ulike typer truck.

HMS-løype

Arrangementet har vært så vellykket, at det har spredd seg til andre baser i landet.

- At det er et trivselsarrangement, like mye som det har høy fokus på HMS tror jeg er grunnen til at det har spredd seg til andre baser, sier hovedverneombud Anne Helen Wenaas.

De ansatte får bryne seg på ei HMS-løype i lag, som går på sikring av last, førstehjelp og løfteredskap. Individuelt måtte de ansatte kjøre liten truck, stor truck og kjøre kran. Dyktige fagfolk fulgte med underveis og gav karakterer etter det den enkelte presterte.

- Dette er et ledd i å være proaktiv, slik at vi kan unngå at det skjer skader og ulykker, sier Wenaas.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken