Starter opp igjen Su3

Hydro Sunndal starter opp igjen Su3, etter at produksjonslinjen ble stengt ned i 2009.

Hydro Sunndal starter opp igjen Su3, etter at produksjonslinjen ble stengt ned i 2009. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Hydro øker produksjonen i Sunndal.

DEL

Hydro har bestemt at den nedstengte kapasiteten ved produksjonslinjen Su3 i Sunndal, melder selskapet i en pressemelding.

Su3 er to produksjonshaller med en total årlig produksjonskapasitet på 100.000 tonn primæraluminum. Produksjonslinjen ble stengt ned i 2009, før halvparten av kapasiteten ble startet opp igjen i 2011 og 2012.

- Vi vil begynne med oppstart av en seksjon i november og desember. Dersom oppstarten går etter planen og vi fortsatt ser positive utviklingstrekk i markedet for aluminium, vil resten av produksjonslinjen startes opp før sommeren, sier Hilde Merete Aasheim, leder for forretningsområdet Primærmetall i Hydro, i pressemeldingen.

Årsaken til at Hydro velger å starte opp igjen Su3 nå, er for å optimalisere produksjonen ved verket, samt å forberede til full oppstart av de resterende elektrolysecellene innen midten av neste år.

Hydro melder også at mengden metall som smeltes om ved verket blir redusert, slik at støperiet vil produsere like mye som før. Det vil si en total produksjonskapasitet ved anlegget på 400.000 tonn primæraluminium i året.

Les også: - Sunndal er Hydros ryggrad

Artikkeltags