- Sludder at vi ikke har scene å tilby store artister

Populært: Kulturelle begivenheter som for eksempel dansegallaene betyr oftest klirrende mynt i kassa til Braatthallen, i motsetning til idrettsarrangementene.

Populært: Kulturelle begivenheter som for eksempel dansegallaene betyr oftest klirrende mynt i kassa til Braatthallen, i motsetning til idrettsarrangementene.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Etter noen år med røde tall, ser Hoel rosenrødt på de kommende år for Braatthallen.

DEL

Daglig leder i Braatthallen, Kjell Otto Hoel, sier det er sludder å påstå at vi ikke har en scene å tilby de store artistene på turné.

– Det med at Rikskonsertene ikke kan komme til Kristiansund ... Vi kan jo bygge den scenen de vil ha! Vi har hatt Vamp og Krinkastingsorkesteret for 1.800 i salen, vi kan arrangere en sittende konsert for 3.000 mennesker her.

Flerbrukshall

Hoel mener det hersker en ukultur i byen. At Braatthallen ikke er blitt anbefalt som arena.

– Eller at vi har vært for dårlige på markedsføring. Tanken om at vi er en idrettshall og ikke en konsertscene, den er innprentet hos mange. Ja, kulturhuset kan bli en konkurrent. Men vi ønsker å bli en samarbeidspartner med dem.

Usikker på behovet for kulturhus

– Trenger byen et kulturhus?

– Jeg vet ikke. Jeg er ikke negativ til det. Men jeg tror folk ikke skjønner kostnadene ved å drifte det. Byen vil likevel være avhengig av en storstue som Braatthallen.

Braatthallen åpnet dørene i 1998 som et riksanlegg for bryting. Møre og Romsdal fylkeskommune er hovedaksjonær og den største leietakeren. Tanken om å bruke hallen også til næring og kultur har alltid ligget i bunnen.

Blant annet har håndballandskamper, NM i bandy, sjakk og sumobryting, Ungdommens kulturmønstring, diverse messer, datatreffet Convention, opera- og danseforestillinger funnet sted her. Og ikke minst den populære Dansegallaen.

– Det første store arrangementet vi hadde var dansegalla, med 2.500 mennesker. Interessen har dabbet noe av, men siden 1998 har vi arrangert to gallaer hvert år. De er fremdeles viktig for oss.

Null på idrett

– Hva tjener dere mest penger på?

– Kultur og næring. På idrett, ingenting. Dessuten leier vi ut lyd, lys og scene over hele fylket. Dansegallaene er ikke bestandig like lukrativt, men stort sett går det i pluss. Vi har gjort tre markedsundersøkelser på gallaene. 60 til 70 prosent er tilreisende. Det må da ha betydning for byen!

– Hva kostet det å få Rune Rudberg hit forrige helg?

– 150.000 kroner, en folkelig pris. Lasse Stefanz, for eksempel, koster det dobbelte.

Les også: Bygdefest i Braatthallen

Røde tall

Tallene har vært røde de siste årene. Ifølge Brønnøysundregistrene var driftsresultatet i 2012 minus 93. 000 kroner.

– Årsaken er en tøff avskrivning, bygget er nedskrevet på 15 år. Vi har gjort noen kraftige investeringer på lyd og lys. Men rent driftsmessig, inntekt – kostnad, ser du bort fra avskrivninger, så fungerer det. Omsetningen ligger mellom ni og elleve millioner. Likviditeten er grei, og vi har til dags dato gjort opp alle fakturaer. Men hverdagen er tøff. Målsettingen er å gå i null i 2014.

Les flere næringssaker i fredagens papirutgave.

Artikkeltags