Gå til sidens hovedinnhold

Skal ligge på vent på fjorden i to måneder

Artikkelen er over 6 år gammel

Boreriggen «Scarabeo 5» blir kanskje liggende til jul.

Boreriggen «Scarabeo 5» kom inn på Bremsnesfjorden mandag ettermiddag. Den er ankret opp midt på fjorden, og er i full drift.

– Vi holder riggen varm, men forventer at vi skal bli liggende her frem mot jul. Det er nå en stand-by-periode, og det er ikke noe dramatikk i dette. Vi er fortsatt på kontrakt for Statoil, men har en pause i oppdragene nå, sier Geir Skjevik som er rigg manager for «Scarabeo 5» i Saipem Norge.

Jobb på Haltenbanken

Riggen har vært ute på et oppdrag med å plugge på letebrønnen Erlend Øst som ligger på Haltenbanken.

– Vi vet ikke sikkert når og hva vi skal ut på neste gang, men tror det blir rundt jul. Det kan være vi får beskjed om å gå ut mye tidligere. Derfor holder vi skiftene og aktiviteten om bord som normalt, sier Skjevik.

Normal drift ombord

Fult crew på «Scarabeo 5» er mellom 80 og 90 personer. At de ligger nærme land endrer ikke på rutinene om bord.

– De er på vanlig jobb, og all transport til og fra riggen vil foregå med helikopter og supplybåt som normalt. Ingen er permitert av de som jobber ombord.

Det er planlagt noen mindre vedlikehold og modifikasjoner mens den ligger rolig på fjorden, men det skal ikke gjøres noen større arbeid på riggen.

– Vi er fult operativt mens vi ligger her, og kan starte å bore når som helst, sier Skjevik litt spøkefullt og understreker at de ikke har tenkt å lete etter olje i Bremsnesfjorden.

Sikkerhet

«Scarabeo 5» blir liggende midt i fjorden, men er ikke til hinder for annen skipstrafikk.

– Det er havnevesenet som passer på oss når vi ligger her. Det er en sikkerhetssone på 500 meter rundt riggen, og småbåter må ikke komme for nære. Det er jo alltid aktivitet og kranløft om bord, så det er viktig å holde avstand, sier Skjevik.

Kommentarer til denne saken