Sa ja til Ikea i Ålesund

Ålesund kommune vil selge tomt til Ikea.

Ålesund kommune vil selge tomt til Ikea. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Om tre år åpner trolig Ikea sitt første varehus i Møre og Romsdal.

DEL

Bystyret i Ålesund sa torsdag ja til å selge en tomt på Moa direkte til den svenske møbelgiganten Ikea, melder Sunnmørsposten.

Dermed skal Ikea etter all sannsynlighet åpne sitt første varehus i fylket om noen år.

- Tre år er realistisk

- Jeg tipper halvannet til to år før vi har byggetillatelse til noe som helst, og så ett år til selve bygging. I beste fall blir det åpning av Ikea på Moa om tre år. Det er realistisk, sier Bård Stang-Lund Valasjø, eiendomssjef i Ikea, til Sunnmørsposten.

Vinteren 2013 ble det kjent at Ikea vurderte å etablere seg på Nordvestlandet, og det manglet ikke på interesserte kommuner. Både ordfører Odd Steinar Bjerkeset i Gjemnes og kollega Ann-Kristin Sørvik i Averøy var frampå, og sistnevnte kastet seg på telefonen for å invitere Ikea-ledelsen på et besøk.

Direktesalg

I stedet ble det klart at Ikea ønsket seg til Sunnmøre, og da sto det mellom Ålesund og Skodje.

Da Ikea ønsket seg en tomt på Moa, var spørsmålet om Ålesund kommune skulle selge direkte til selskapet, eller legge tomten ut på det åpne markedet slik at Ikea skulle konkurrere på lik linje med alle andre. Bystyret i Ålesund gikk altså inn for å selge direkte til Ikea, som har sagt seg villig til å betale 40,8 millioner kroner for arealet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken