Orkidé-prisen til Dyregod-dagene

Varaordfører Leif Ståle Engdahl i Gjemnes (til venstre) og Asbjørn Undlien mottok i dag Orkide-prisen for 2014 på vegne av Dyregod-dagene i Gjemnes. Foto: Bjørn A. Hansen

Varaordfører Leif Ståle Engdahl i Gjemnes (til venstre) og Asbjørn Undlien mottok i dag Orkide-prisen for 2014 på vegne av Dyregod-dagene i Gjemnes. Foto: Bjørn A. Hansen

Artikkelen er over 4 år gammel

Prisen er gitt til selskapet SUS AS, som dro i gang Dyregod-dagene i 2009.

DEL

September-festen på Batnfjordsøra har i løpet av noen få år blitt et fyrtårn når det gjelder merkevare- og omdømmebygging på Nordmøre. I fjor var det rundt 18.000 besøkende tre dager til ende. Aldri har så mye folk vært samlet på en gang på Batnfjordsøra.

Les også: Tidenes messe

Startet i 2009

Prisen er gitt til selskapet SUS AS (Samarbeid, Utvikling og Skapervilje) som dro i gang Dyregod-dagene i 2009. De samlet rundt 7.000 besøkende det første året.

Med årene er arrangementet blir bare bedre og bedre. Fjorårets salgsutstilling telte hele 99 boder, og ikke en eneste med masseproduserte t-skjorter og lakrisstenger. Her var det Smøla-mat, Øre Vilt, Brito spekemat, Gardskjøkkenet og lefsebakerier side om side med byggkompani, heimebakst og birøkterlag.

Stor innsats

Arrangementet har dyr og landbruk i fokus, noe som utvilsomt bidrar til å skape en positiv holdning for landbruket og bygdenæringene i hele regionen. Den største suksessfaktoren til Dyregod-dagene er nok dugnadsinnsatsen, hvor rundt 4.000 timer blir lagt ned av de som står i spissen for arrangementet.

Dyregod-dagene har gitt et betydelig overskudd som er blitt brukt til andre tiltak, blant annet til å støtte kunstgressbanen og aktivitetsområdet på skolen. SUS har også vært aktiv for å skape nytt liv i restauranten Hjorden på Batnfjordsøra.

I januar i fjor var det Nordmørskafeen som fikk Orkideprisen. Les også: Kafeen tok kaka

Artikkeltags