Nye kutt i Statoil

Statoil varsler nye kutt i arbeidsstokken på sokkelen.

Statoil varsler nye kutt i arbeidsstokken på sokkelen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Statoil planlegger å kutte ytterligere 500 arbeidsplasser på norsk sokkel.

DEL

I tillegg skal det også kuttes blant ansatte på land.

Fra før av er det kjent at mellom 1.100 og 1.400 ansatte må slutte i Statoil i et forsøk på å minske utgifter og effektivisere virksomheten.

I et møte denne uken i Statoils bedriftsutvalg ble det lagt fram et nytt anslag for ytterligere nedbemanning. Det omfatter rundt 500 ansatte på norsk sokkel og et ennå ukjent antall ansatte i landorganisasjonen, skriver Dagens Næringsliv.

Fagforeningene var ikke forberedt på de nye planene som Statoils konserndirektør Arve Sigve Nylund la fram. Til uken skal han komme tilbake med mer konkrete og nøyaktige tall.

– Det kom litt bardus på, og jeg vil vente til jeg vet litt mer før jeg kommenterer noe, men det foregår en formidabel endringsprosess i selskapet, og det er vel ingen som er sikret noen plass, sier Frithjof W.B. Tønnessen, leder i Tekna.

Ole-Gunnar Rasmussen, nestleder i YS i Statoil, er sammen med Tønnessen ikke kjent med de nye tallene.

– Vi er skeptiske til de kostnadskuttene Statoil driver med allerede, blant annet med tanke på vedlikehold, og skal det kuttes ytterligere 500 stillinger offshore, ja, det er vel åpenbart at vi ikke synes noe om det, sier Rasmussen.

Pressetalsmann for norsk sokkel i Statoil, Ørjan Heradstveit, ønsker ikke å kommentere noen detaljer rundt de nye kuttanslagene. (ANB-NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken